Méretes akkuteleppel érkezik a Galaxy M12


Hiába száműzte a készülék portfóliójából a Galaxy J-szériát a Samsung, mégsem tűnt el teljesen belépőszint. A 2021-es évben sem lesz másképp, hiszen rajtja előtt áll a Galaxy A12 és az indiai testvére, a Galaxy M12. Utóbbi termékcsalád csak olyan régiókban van jelen, ahol online kereskedelemben, alacsony árréssel tudják kínálni az érdeklődőknek. Úgy gondoltam, hogy a netre került információk alapján készítek egy kis összesítést, ami arra reflektálna, milyen változásokkal lehet számolni; hiszen hiába állnak egymáshoz közel, azért lesznek különbségek az egyiknek-másiknak a javára!

A leglényegesebb eltérés a processzorlapkánál keresendő, ugyanis a Galaxy A12-be a Helio P35, míg a Galaxy M12-be az Exynos 850 épülhet. A Samsung saját lapkakészlete erősebb, nagyjából 35%-kal gyorsabb, mint a MediaTek megoldása. Ez köszönhető annak is, hogy 12 helyett 8 nanométerű gyártástechnológiával készítik. Nem ismeretlen a chipset, hiszen a 2020-as évben a Galaxy A21s-t vele szerelték fel.

A Galaxy A12 termékfotója.

A másik eltérést a címsorban emlegetett akkumulátoránál kell keresni, mivel, míg a Galaxy A12 csak 5.000mAh-val rendelkezik, addig a Galaxy M12 már a jól megszokott méretes 7.000mAh-ssal, hogy kellően sokat bírjon. Ugye a nagyobb aksitelep miatt szinte könyvelhető, hogy az átlagosnál vastagabb készülékkel kell számolni, ám fizikai tulajdonságait még nem leplezte le a gyártó – bár ilyen árponton a vékonyság nem szempont. Az indiai piacnál fontos érv, hogy hosszabb üzemidővel legyen ellátva, mint a versenytársai, így már a belépőszintnél is alkalmazzák a jelentős akkumulátorkapacitás növekedést.

A gyorsítótár tekintetében hasonló a felállás. Mindkettőnél lesznek olyan modellek, amibe 3GB-nyi kerülhet, illetve olyanok is – általában a nagyobb belső tárhelyűeknél –, amelyekbe 4GB-nyi. A kijelző átmérője 6.5 inchnél áll meg. Külső dizájnnál az Infinity-V megvalósítás köszön vissza elölről. Kameraszámban megmaradt a négyes felállás, melynél a fő és az ultraszéles mellett a két kísérő lencse: a mélységszenzor és a makro lenne.

Árban viszont a Galaxy M12 lesz előnyösebb pozícióban, hiszen 145 dollár körül kerülhet piacra; míg a Galaxy A12-ért 175 dollárt kérhetnek. A magyar felhasználókat ez annyira nem érinti majd, hiszen csak utóbbi érkezésére számíthatnak. Ettől függetlenül fontosnak éreztem kihangsúlyozni, milyen előnyökkel jár egyik a másikhoz képest. Pláne azért, mert most egy gyengébb variánst érkezésével számolhatunk, ami még drágábbnak is ígérkezik!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.