4.000 pontot közelít az Exynos 2100


Nyüzsögnek a cikkek az Exynos 2100 kapcsán az oldalon. Nem véletlenül, hiszen az Exynos chipsetek nem rosszak. Ha azok lennének, akkor nem építenék más gyártók (pl.: a Vivo vagy az Oppo) a készülékeikbe. Oké, a 2020-as évben picit elcsúsztak. A versenytárs megoldása sokkal erősebbnek bizonyult, ám 2021 változást hozhat. Egy sokkal erősebb lapkát, ami méltó lehet a promóciós szlogenjére, azaz az Exynos is back-re. Már az Exynos 1080 se lett gyenge, amit az középkategória felső szegmensébe szánnak, azonban a csúcskategóriásban lévő ARM X1-es magrész bivalyerős teljesítményt ígértet.

Szárnyra is kelt egy GeekBench eredmény, ami fake-nek bizonyult. Nyilván annak, hiszen a többmagos pontszáma roppant magasnak tűnt. Másrészről, a weboldalra nem került berögzítésre, így vélhetően valaki csak unatkozott és átmódosította a végeredményt, ami alapjába véve nem egy nagy kunszt, ha a böngészőben a CRTL+SHIFT+I parancsot ismeritek. (Pl.: itt egy példa a lentinek a megmókolására.) A most következő érték azonban olyannyira igaz, hogy 2020. december 22-én 14:22-kor került a teljesítményt rögzítő oldal adatbázisába.

A többmagos pontszáma a 4 ezret közelíti. Pontosabban 3.963 pontot hozott, ami valóban elérheti és meghaladhatja azt. Mire alapozom a feltételezést? – Folyamatosan zajlik az operációs rendszernek az optimalizációja, amit mi sem más, mint az elért pontok mutatnak a legjobb, hiszen míg szeptemberben mindössze 3.060 pontot produkált, majd december 17-dike fele 3.107-et, mostanra egy izmosabb értéket tett le az asztalra, amire jó ránézni. Főleg úgy, hogy a legnagyobb riválisa, az iPhone 12 Pro is járt már ilyen magasságokban; sőt, náluk a 4.250 se egy elképzelt érték.

Amire még gyúrniuk kell, az az egymagos teljesítmény rész, hiszen az Apple A14 Bionic lapkája verhetetlennek tűnik 1.600 körüli értékével. Ezzel szemben az Exynos csak 1.100 körül tart. Kíváncsi leszek, hogy fejlesztőknek az állítólagos január végi debütálásig, mennyit sikerül ledolgozni a hátárnyukból az IOS-hez képest, illetve mekkora előnyre tehetnek szert a többi Androidba szerelt chipsethez viszonyítva?!

Reméljük, 2021-ben a kedvezőbb processzorral felszerelt Galaxy S21 termékcsalád kerül az európai piacra! Az emlegetett Geekbench teszten a Galaxy S21+ 5G pontszáma látható, amely az SM-G996B típusszámon érkezik, legalábbis az SM-G986B idén a Galaxy S20+ 5G volt!

Erősödő pontszámmal rukkolt elő az Exynos 2100 lapka.
Forrás: GeekBench

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.