Szivárognak a jellemvonásai a Galaxy Buds Pro vezeték nélküli fülhallgatónak


Azt már egy ideje lehet tudni, hogy a Galaxy Buds-termékcsalád a Galaxy Watch-hoz hasonlóan két irányba fog szerte ágazni. Lesz a Galaxy Buds-, valamint a Galaxy Buds Live-vonal. A Samsung ahelyett, hogy egyetlen tökéletes vezeték nélküli fülhallgatót tartana csak kínálatába, inkább kísérletezget, hiszen ezzel több érdeklődőt tud megnyerni. Nem újkeleti a húzásuk, hiszen, ha felidézitek, anno a Galaxy S-széria mellé hozta be a majdnem hasonló Galaxy Note-ot, melyekhez az S Pen kivételével a kezdetekben, nem sok újdonság társult. Ugyanezt játszotta el a Galaxy Watch Active-okosóra irány megszülettetésével.

A döntés háttérében az is állhat, hogy nem tud egységesen tökéletes termékkel előrukkolni az összes felhasználójának, így két fronton próbál helyet állni, amivel nagyobb bevételre tehet szert, hiszen a választékból könnyebben választanak a felhasználók. Meg kell adni lehetőség jogát, mivel sokan sokfélék vagyunk.

Karácsony alkalmával se kellett sok a szivárogtatóknak, ugyanis az egyik megbízható forrás, Roland Quandt tweet formában tette közzé azokat a (valószínűleg sajtó)fotókat, amelyek a Galaxy Buds Pro-hoz kapcsolódnának. Mint említettem, a Galaxy Buds+ vonalát fogja tovább vinni a dél-koreai vállalat, azaz, akiknek nem jött a Galaxy Buds Live-nál bemutatkozott bab formaterv – ami nagyon jól illeszkedik a fülbe –, azoknak sem kell búsulniuk, mert a Samsung egy ütőképes utóddal áll a leendő vásárlói elé.

Az előzetes híresztelések arról számolnak be, hogy a fülhallgató-egységek már el lesznek látva aktív zajszűrővel, amit olyan sokan hiányoltak az előd(ök)ből. Ugye a szoftveres megoldás se volt rossz, amit Ambient Sound névvel illettek, azonban egy aktívhoz chiphez koránt sem lehet a minőségbéli tényeket viszonyítani, így igazi hiánypótlással ér fel a TWS vonalon a beépítése.

Megtartották a kétutas hangkimenetet, melynél a magassugárzó 6.5mm-es, míg a mély 11 mm-es nagysággal lett ellátva. (Csak viszonyításként említeném, hogy a Galaxy Buds Live-nál egyetlen 12mm-es hangsugárzót építettek az egységekbe, mellyel próbálják elérni a legtökéletesebb hangzást, de ahogy a filmezésnél, úgy itt is a több a jobb.)

Az egységek ergonómiáján picit alakítottak. Mélyebben képes a hallójáratba nyúlni, ezáltal pedig szigetelni a beszűrődő hangokat. Picit karcsúbbak is lettek, ezáltal könnyebbre lehet számítani, mint a Galaxy Buds+-nál – bár ezek nem bizonyított tények, csak feltételezések. A lentebb látható kiszivárgott paraméretei között foglal helyet az, hogy zenehallgatás terén lecsökkent 11 óráról 8 órára a kapacitást, viszont megnövekedett a töltőbölcső mérete, így összességében ugyanannyira képes, mint az idén bemutatott Galaxy Buds Live.

A dél-koreai vállalat a sok újdonságért a pénzt. Míg az elődje 149 dolláron, a Galaxy Buds Live pedig 169 dolláron nyitott, addig a Galaxy Buds Pro-nál 199 dollárt említenek. Ez nem hangzik soknak, hiszen a jelenlegi átváltással 59 ezer forintot takarna, de az ÁFA és a haszon kettősével már simán felkúszhat 70 ezer forint környékére.

Mellesleg a Galaxy Buds Pro elnevezést még egyáltalán nem biztos, az viszont már igen, hogy SM-R190 típusszámon érkezik, melynek aloldalát a Samsung legtöbb képviselete azóta elkészítette. A pletykák arról is beszámolnak, hogy 3 színben lesz elérhető, melyek között az új Purple/Violet elképzelés szintén megtalálható.

A legújabb vezeték nélküli fülhallgató a Galaxy S21-termékcsaláddal kerülhet leleplezésre. Illetve az se hétpecsétes titok mára, hogy a Galaxy S21 Ultra 5G előrendelői választhatnak majd közte és egy intelligens tárgykövető között.

Nektek tetszik a karcsúsított formaterv?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.