A jövő év legérdekesebb kiegészítőjét várjuk


Az okostelefongyártók minden érdekes elképzelést megragadnak, hogy a tartozékaik értékesítését fellendítsék. A készülékeikhez több fajta szimpla és okos tokokat gyártanak, valamint melléjük kiegészítőket. Elég csak magunk elé képzelni az okosórákat, az aktivitásmérőket vagy a vezeték nélküli fülhallgatókat. A Samsung már a Galaxy S5 idejében dolgozott egy olyan elképzelésen, amire arra fókuszálna, hogy bizonyos eszközöket könnyedén megtaláljunk. A Find My Mobile szolgáltatásukat évről-évre továbbfejlesztették, melynek végeredménye az lehet, hogy megoldást kínálhatnak a Hova is tettem a(z)…? visszatérő kérdésre!

Az egyelőre Samsung Galaxy Smart Tag elnevezéssel illetett termék az EI-T5300 típusszámra van berögzítve. Dizájn szempontjából egy csempeszerű alakot kapott, amelyhez lehet rögzíteni különféle tárgyakat egy karabiner segítségével. A jelenlegi információk szerint 2021-es év lesz az, amikor elhozzák a forradalmi újítást, a Galaxy S21-termékcsaláddal. Valószínűleg az előrendelők dönthetnek mellette, vagy a Galaxy Buds Pro mellett.

A Samsung Galaxy Smart Tag valódi külseje.
Forrás: Twitter

A SmartThings Find alkalmazás nem olyan régen kapott egy átfogó frissítést, melynek oktatóanyagjai között talált rá néhány szemfüles felhasználó a lentebb látható animációsra, ami éppen azt szemlélteti, hogy miként mutatja az applikáció a használójának, ha éppen keresésben van az egység. Nem ritka az ilyen húzás, hiszen a Samsung szereti idő előtt beépíteni az applikációkba az érkező termékeinek a kompatibilitását. Valószínűleg most sincs másképpen, mégis csak jövőre mutatják be, alig egy hónap múlva.

A Galaxy Smart Tag nagyjából 15 eurón kerülhet a piacra. Működéséért egy 3V-os CR2032-es gombelem fog gondoskodni. A Bluetooth szabványánál v5.1 LE-t említenek, azonban hiába telik-múlik az idő, továbbra is homály az, hogy GPS vagy UWB képességgel felruházzák-e? Hiszen a BT távolság eléggé korlátozott. Esetleg a készülékünk tárolja-e, hogy mikor és hol vesztette el az egység kapcsolatát, ezzel is információt nyújtva a keresőfélnek?!

Érdekességként említeném: hasonló megoldáson az Apple is már dolgozik néhány éve.

A keresési animációja a Galaxy Smart Tagnek.
Forrás: SamMobile

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.