Eltávolította a Samsung a töltővel kapcsolatos trollkodó bejegyzéseit, amelyek az Apple ellen irányultak


Talán sokaknak megvan az a nap, amikor az Apple bemutatta a legújabb iPhone-jait. A bejelentésnek mellett a dél-koreai vállalat riválisa tett egy merész húzást, ami arra irányulna, hogy az újabb modelljei mellé: se töltőfejet, se fülhallgatót nem fog csomagolni. Az indoklásuk érve a környezetvédelem volt, hiszen a plusz fejjel – amit lehet, hogy nem is használnak a felhasználók – csak felesleget gyártanak (akinek kell az külön megvásárolhatja); illetve a kiegészítők elhagyásával vékonyabbá tudják tenni a készülék csomagolását, ezáltal pedig nagyobb raktárkészletet tudnak mozgatni földön, vízen és levegőben, mellyel a széndioxid kibocsátásból is tudnak lefaragni.

Az már csak egy mellékes tény, hogy a külön vásárolt töltőfejnek és fülhallgatónak is van csomagolása, így, ha valakinek elengedhetetlen, akkor ugyanúgy meg kell vennie. Nem vagyok benne feltétlenül biztos, hogy a környezet javát szolgálja a döntés, abban viszont igen, hogy a gyártó profitál a húzásból. Profitál, hiszen a szállítási költségből faraghatnak azáltal, hogy többet tudnak ugyanazon a területen (pl.: kamion rakodóterében) szállítani; illetve a külön vásárolt tartozékok ára nem lett lekompenzálva a készülék árából.

A Galaxy S21 Ultra lehetséges csomagolása.
Forrás: Technizo Concept

A TheVerge.com oldalának tűnt fel, hogy a Samsung eltávolította az összes bejegyzését a közösségi csatornákról, amelyet az Apple döntése után tett közzé. Benne az volt olvasható, hogy:

„a Galaxy készüléked megadja mindazt, amit keresel. A legalapvetőbb dologtól, a töltőtől kezdve a legjobb kameráig, akkumulátorig, teljesítményig, memóriáig és az akár 120Hz-es képernyőig.”

December elején már lehetett sejteni, hogy a dél-koreai vállalat elhalkulása az ügyben azt jelentheti, hogy beállnak a sorba, és ők is kiveszik a töltőfejet. A lehetséges döntésről egy dokumentáció is kiszivárgott, amely megerősíti a tényt. Természetesen lesznek olyan országok, amelyeknek a törvénye meggátolja azt, hogy felszereltség nélkül értékesítsék a termékeket, mint pl.: Franciaország. Ettől függetlenül, ha meglépi a húzást a Samsung Global, akkor Magyarország azon országok listáját erősítheti, amelyeknél elhagyásra kerülhet a töltőkábelt leszámítva az összes kiegészítő, amit megszoktunk az elmúlt évtizedben.

Az újabb mérföldkő a Galaxy S21-nél „tevődhet le”, hiszen a Galaxy S20 FE-nél már a fülhallgató elhagyásra került a csomagolásból, ami nem olyan régen történt. Nagyon úgy fest, hogy félév se kell ahhoz, hogy a Samsung a töltőtől is megváljon. Ha tippelnünk kellene, akkor először a felsőkategóriás készülékeknél vezetik be, aztán az idő múlásával átörököltetik az olcsóbb termékekre, de ahhoz még jó pár évnek el kell telnie véleményünk szerint.

Mit szóltok a tényhez, hogy a Samsung már megint olyan kijelentést tett, amivel önmagát „rúgta tökön”? – Mellesleg egy másik gyártó, a Xiaomi is hasonló cipőben van.

Íme a törölt bejegyzés, ami már nem elérhető:

A Facebook bejegyzés, amivel kigúnyolják az Apple döntését!
Forrás: Samsung / Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.