Sokat javítottak a zoom lencsén, amit a Galaxy S21 Ultra meg is mutat


Jövőre ismét egy erős év elé nézhetünk, hiszen a Galaxy S20-termékcsaláddal elindult egy masszív fejlesztési folyamat, ami 2021-ben teljesedhet ki. Ugye a Galaxy S20 Ultra-ban kapott helyet a Samsung első komolyabb periszkopos zoom megoldása, amivel a felhasználók akár 100x-os hibrid közelítést kaptak. A megoldás hagyott némi kivetni valót maga után, de el kell valahol kezdeni. A Galaxy Note20 Ultra-nál változtattak az elképzelésen és a szenzoron, így sokan kíváncsiak arra már, hogy az Ultra-család következő generációja mire lesz képes?! Képes lesz felülmúlnia az elődjeit, vagy elvérzik?

Az elmúlt hetekben nagyon sok szivargás történt, amit szerintem a Samsung se bán annyira, hiszen olyan adatok és tények kerültek napvilágra, amelyek vásárlásra adnak ösztönzést. Most nem az új kamerasziget dizájnra fókuszálnék, hanem az azon feltűnő “teleobjektívre”, ami megmutatta magát: milyen az, ha valaki 50x-es tartományban szeretné levadászni a Holdat. A teljesség kedvéért mellécsapták a Galaxy Note20 Ultra fotókészségét, melynek összhatása magáért beszél!

Tartanám magam a sokszor hangoztatott kijelentésemhez, miszerint a Samsung nem a hardveres fejlesztéseken csúszik el, hanem inkább a nyersanyagok szoftveres feldolgozásán. Elég csak magunk elé képzelni az előző főszenzorját – a 108MP-es ISOCELL-t – , ami a Xiaomi okostelefonjában jobban muzsikált. Hiába alkalmazzák pl.: a pixelösszevonást, – aminél mindenképpen kiemelném, hogy nagyon jó elképzelés -, a végeredmény mégsem lesz olyan, mint amit megálmodtak. A fentebb látható fotó összehasonlítás azért megnyugtatja a közönséget, mert egy bennfentes felhasználó lőtte egy majdnem kész termékkel, amelyre biztosan fog még szoftveroptimalizálás történni.

A Galaxy S21 Ultra 5G-vel készített kép sokkal tisztább, részletgazdagabb, valamint a fehéregyensúlyja is rendben van. Kíváncsi lennék, hogy paraméter szempontból ugyanazzal dolgozott-e a kép készítője, nem pedig az őszi tollas csúcsnál visszább fogta a végeredményt, hogy a végelszámolásnál az utód jöjjön ki pozitívabb kicsengésben?!

Van egy másik fotónk is, amelyen 60x-os közelítésben fűrészhető a Hold. Már nem azért, de ha tényleg fedi a valóságot, akkor megérte egy generációt várni a kiforrására. Alap DSLR fényképezőgép tudást látok magam előtt, ami elképesztő. Oké, árfekvésben lesznek eltérések, hiszen 500 ezer forint körül nyitóárárral bátran lehet számolni, de cserében a minőség magáért fog beszélni, ami nem egy elhanyagolható tényező.

Mit szóltok a két fotóhoz? Érzekelitek a különbséget?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.