Megérkezett a Galaxy Note 20-akra és a Galaxy Z Flip 5G-re az Android 11


Beindult a gépezet. A Samsung nem sok időt fecsérel a One UI 3.0 felületének elhozásával, próbálja tartani a megígért dátumokat. December elején a Galaxy S20-termékcsalád több tagja megkapta az Android 11-es operációs rendszerrel felvértezett újdonságokat, így már csak az őszi tollas csúcskategóriás készülékek felhasználóinak kell várniuk, akiknek a januári hónapra írták ki a megérkezését – azonban sejteni lehetett, hogy hamarabb befuthat a frissítésnek az opciója, legalábbis ha az előző évi tényeket veszem alapul.

Nem történt másképp, tartották magukat a szavukhoz. Olyannyira, hogy már december utolsó napjaiban örülhettek a Galaxy Note20 termékek tulajdonosai. Nem hagyták ki egyik modellt sem. Mind a független, mind a szolgáltató által kiadott készülékekre befuthat a napokban a telepítési felajánlás. Ez alól a Galaxy Note20 5G sem érez kivételt! Azért írok részleges jövő időben, mert a szerverekre történő ráeresztés fokozatos, hogy ne legyen terhelt. Az egyes verziójú buildeknek paramétereit lentebb tűntettem fel.

Kevesen tudják, azonban a Galaxy S20 és a Galaxy Note20 készülékek Android 11-es frissítési ütemtervének elindítása között a Galaxy Z Flip 5G felhasználói is örülhettek, akiknél karácsony előtt debütált. Tehát az első összehajtható készülékre is befutott. További érdekesség, hogy az LTE változatra egyelőre nincs még aktiválva, ahogy a Galaxy Z Fold2 5G-re sem. A frissítés annyiban tér el a fentebb említett modellekétől, hogy nem tartalmazza a következő menüpontot, ugyanis nem bővíthető:

„A Dual Messengerrel létrehozott alkalmazásmásolatok többé nem férhetnek hozzá közvetlenül az SD-kártyán lévő fájlokhoz. Ahhoz, hogy az SD-kártyán lévő fájlokat megoszthassa az alkalmazásmásolattal, válassza ki a fájlokat a Galériában vagy a Saját fájlokban, koppintson a Megosztás lehetőségre, majd válassza ki az alkalmazásmásolatot.”

Mielőtt az Android 11-et feltelepítenétek, javaslom ejtsetek meg egy teljes gyári visszaállítást a használt készüléken, és azt üresen, frissen telepítsétek, mert a főszoftverek váltásakor előfordulhatnak anomáliák, amik megkeseríthetik az életetek. Másrészről, nagyon sok a temp fájl egy teljes Android rendszer átfutása alatt, és most inkább arra gondolok, hogy elindítod a folyamatod One UI 2.0-ról, ami után még két komolyabb érkezett az újig!

(Zárásképp jegyezném meg, hogyha nem érkezett még meg a frissítés, akkor sem kell pánikba esned, mert a szerverekre fokozatosan engedik rá a készülékeket, hogy elkerüljék a terhelést. Másrészről, javasolt ilyenkor használni a manuális frissítési lehetőséget a ‘Beállítások’ menüpont ‘Szoftverfrissítés’ almenüjében; vagy ott a Samsung Smart Switch PC-re telepíthető programja, amivel hasonlóképp van módotok ránézni a frissítés elérhetőségére.)

A Galaxy Z Flip 5G teljes valójában.

Buildszám: N980FXXU1CTL5 [Galaxy Note 20] | N981BXXU1CTL5 [Galaxy Note 20 5G] | N986BXXU1CTL5 [Galaxy Note 20 Ultra 5G]
Android verziója: R (Android 11)
Kiadás dátuma: 2020-12-28
Biztonsági javítás szintje: 2020-12-01


Buildszám: F707BXXU1CTL6 [Galaxy Z Flip 5G]
Android verziója: R (Android 11)
Kiadás dátuma: 2020-12-22
Biztonsági javítás szintje: 2020-12-01


Az alábbiak az újdonságok:

A One UI 3 arra szolgál, hogy segítsen Önnek a fontos dolgokra összpontosítani. Vizuális újratervezésünk révén továbbfejlesztettük azokat a helyeket, amelyeket Ön a legtöbbször látogat meg, például a Kezdőképernyőt és a gyorspanelt, hogy csökkenthessük a zavaró tényezőket, kiemeljük a fontos információkat, és következetesebbé tegyük az Önnek nyújtott élményt. A teljesítményfejlesztések segítségével az alkalmazások gyorsabban futnak, miközben az akkumulátor-töltöttséget kevésbé veszik igénybe. A One UI 3 pedig új adatvédelmi vezérlőelemekkel, egyszeri engedélyekkel és továbbfejlesztett Digitális jólét funkcióval segíti az Ön általi irányítást.

A részletekről <ide klikkelve> informálódhatsz!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.