Az Galaxy Z Flip 4G-s változata is felfrissült Android 11-re


Tényleg nincs az év utolsó napjaiban se megállás. A Samsung képviselete gőzerővel küldi ki a frissítéseket mindegyik csúcskategóriás készülékére. A 2021-es portfólióból már csak a Galaxy Z Fold2 5G-re várjuk az Android 11-es rendszert és a velejáró One UI 3.0-ás felületnek a megérkezését. A Galaxy S20-termékcsalád után a Galaxy Z Flip 5G volt az, amelyik sorra került karácsony előtt. Meg is lepett minket, hiszen inkább az őszi tollas megoldásra jósoltuk volna előbb, azonban helyette a legfrissebb és legkompaktabb összehajtható modellját update-elte. Ekkor már lehetett sejteni, hogy napok/hetek kérdése, és a tavasszal napvilágot látott „nulladik” generációra szintúgy befuthat.

December 30-án élesítették a Galaxy Z Flip LTE magyarországi felhasználóinak a lehetőséget, hogy ha akarják, akkor újév napja előtt lefrissíthetik a legaktuálisabb rendszerre a készüléküket. A csomag az F700FXXU3CTLA néven érkezett meg, mely az e havi biztonsági javításokkal lett ellátva. Méretéről nincs információnk, azonban újdonságainak tárháza hasonló, mint a Galaxy Z Flip 5G-é.

A lentebbi linken található One UI 3.0-ás újdonságok közül az alább olvasható nem vonatkozik a Galaxy Z Flip-termékcsaládra, hiszen nem bővíthetők:

„A Dual Messengerrel létrehozott alkalmazásmásolatok többé nem férhetnek hozzá közvetlenül az SD-kártyán lévő fájlokhoz. Ahhoz, hogy az SD-kártyán lévő fájlokat megoszthassa az alkalmazásmásolattal, válassza ki a fájlokat a Galériában vagy a Saját fájlokban, koppintson a Megosztás lehetőségre, majd válassza ki az alkalmazásmásolatot.”

(Zárásképp jegyezném meg, hogyha nem érkezett még meg a frissítés, akkor sem kell pánikba esned, mert a szerverekre fokozatosan engedik rá a készülékeket, hogy elkerüljék a terhelést. Másrészről, javasolt ilyenkor használni a manuális frissítési lehetőséget a ‘Beállítások’ menüpont ‘Szoftverfrissítés’ almenüjében; vagy ott a Samsung Smart Switch PC-re telepíthető programja, amivel hasonlóképp van módotok ránézni a frissítés elérhetőségére.)

A Galaxy Z Flip egyik kreatívja.
Forrás: Samsung

Buildszám: F700FXXU3CTLA
Android verziója: R (Android 11)
Kiadás dátuma: 2020-12-30
Biztonsági javítás szintje: 2020-12-01


Az alábbiak az újdonságok:

A One UI 3 arra szolgál, hogy segítsen Önnek a fontos dolgokra összpontosítani. Vizuális újratervezésünk révén továbbfejlesztettük azokat a helyeket, amelyeket Ön a legtöbbször látogat meg, például a Kezdőképernyőt és a gyorspanelt, hogy csökkenthessük a zavaró tényezőket, kiemeljük a fontos információkat, és következetesebbé tegyük az Önnek nyújtott élményt. A teljesítményfejlesztések segítségével az alkalmazások gyorsabban futnak, miközben az akkumulátor-töltöttséget kevésbé veszik igénybe. A One UI 3 pedig új adatvédelmi vezérlőelemekkel, egyszeri engedélyekkel és továbbfejlesztett Digitális jólét funkcióval segíti az Ön általi irányítást.

A részletekről <ide klikkelve> informálódhatsz!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.