Régiónként eltérő változatokban érkezik a Galaxy S21 széria


A Galaxy S9-termékcsaládig kellett várniuk a magyar felhasználóknak, hogy végre valahára a felsőkategóriában is feltűnjenek a két SIM-kártyás modellek. A mérföldkő átlépését követően már szinte mindegyik készüléke ily módon került a portfólióba az európai piacon. Természetesen akadtak olyan területek, mint pl.: Ázsiában, ahol megtartották az egyetlen SIM-es elérést, de Magyarországra már csak két kártya befogadására képes okostelefonokat szállítottak. Manapság el se tudnám képzelni az életem a dupla telefonszám nélkül, bár azt azért nagyon sajnálom, hogy egyelőre még csak hibrid megoldásban oldják meg annak kezelését – s ezáltal kizárják a microSD-s bővíthetőséget.

A Galaxy S20 SIM-tálcája és lehetőségei.
Forrás: Nasilemaktech

A Samsung mindig is kísérletezett. Ott a Galaxy Alpha vagy a Galaxy S6-család, aminél elhagyták a memóriakártyás bővíthetőséget. Nem díjazta a közönség!  Nincs másképp a Galaxy Note10 és a Galaxy Note20 duójánál sem, aminél nem tették lehetővé a hibrid foglalatot. Csak a dupla SIM fogadása van prioritásban, a bővíthetőséget elhagyták.

Most, hogy tiszta vizet öntöttünk a pohárba, Tron egyik fontos tweetjét hoznám el, amit nem feltétlenül tudtam 100%-osan értelmezni, de majd segítetek benne:

Az egyik népszerű informátorunk, aki rengeteg tényt közölt az elmúlt időszakban, hozta el, hogy Európába szinte biztosan két SIM-kártyás változatban érkezik a Galaxy S21+ és a Galaxy S21 Ultra. Ez afféle megerősítésként könyvelhető el, hiszen felmerülhetett a tény, hogy visszaváltanak egy SIM-kártyára, mint ahogy az USA-ban lehet számolni ilyesmivel.

A listája több ponton nem tiszta számomra. Az egyik homályos pont, hogy a „Dual SIM for Europe” alatt mit érthet a kolléga? – Ha tippelnem kellene, akkor azt, hogy maradt a második szlotnál a hibrid megoldás, mint a Galaxy S20-aknál, azaz majd a felhasználó dönti el, mit szeretne a termékébe pakolni: bővíthetőséget vagy másodlagos telefonos elérhetőséget. Mindezt abból gondolom, hogy Vietnámnál, Indonéziánál, Indiánál, Szingapúrnál és Malajziánál csak egykártyás elérhetőséget és microSD-s tárhely megtoldást említ. Kínával kapcsolatban nincs információja, de, ha a Galaxy W2021-et veszem alapul, akkor a dupla fizikai foglalat társítható mellé.

A hibrid tálca megoldása a felsőkategóriás készülékeknél.
Forrás: Samsung

Egy másik ködös gondolatot a SIM kártya kezelésnél vélek felfedezni. Az összehajtható készülékeknél sűrűn bukkan elő az eSIM megoldása. Tudjátok, amikor szolgáltatói rendszeren keresztül kapcsolják rá a hálózatra, és nincs szükség fizikai kártyára. Amúgy az elmúlt években leginkább az okosóráknál terjedt el a használata, azonban egyre több gyártó ülteti más készülékeibe is, hiszen ezzel helyet takarítanak meg, amit másnak adhatnák át. (Pl.: nagyobb akkumulátornak vagy jobb kameraszenzornak.) A dél-koreai vállalat egyelőre csak a Galaxy Fold-nál és a Galaxy Z-termékeinél alkalmazta, de nincs kizárva, hogy a későbbiekben ezen változtatnak.

Talán az eSIM-es megoldás ellen a szolgáltatás kiépítése szólhat, hiszen pl.: Magyarországon csak a Telekomnál érhető el, ezzel lekorlátozva a vásárlók lehetőségét, mivel használatához mindenképpen váltani kell – amit meg nem biztosan fognak meglépni a vásárlók.

Tron kolléga tweetjét mindenképp fontosnak éreztem leközölni, ugyanis ha hitelesnek mondható a forrása, akkor nem kell aggódnia az itthoni leendő vásárlóinak a kártya szlotja kapcsán. Persze hátra még nem dőlhetünk, mert egyértelműen nincs megerősítve, hogy mind a három modell bővíthető és hibrid megoldásban két SIM-es lesz-e?!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.