Év végén One UI 2.5 frissítést futott be az egyik középkategóriás készülékre


Míg a nagyvilág éppen azzal van elfoglalva, hogy mikor érkezik meg az Android 11-es operációs rendszer, illetve vele együtt a továbbfejlesztett One UI 3.0-ás felület; addig a Samsung más készülékeire is folyamatosan hozza el az előző felületfrissítést. December utolsó napjaiban sem volt leállás az OTA szervereinél, ugyanis egy középkategóriás kapott egy nem várt csomagot, ami szerintem sokakat meglepett. Pláne úgy, hogy már a felhasználói feljegyezték a 2021. júniusi időpontot, amiről már esett szó korábban.

A Galaxy A41 vásárlói örülhettek, hiszen One UI 2.5-re frissült az rendszerfelülete. Az A415FXXU1BTK5 nem csak a független termékekre, hanem a Telekomosokra is elérhetővé vált 2020. december 30-án. Ami talán egy kicsit érdekesebb, hogy nem a legaktuálisabb biztonsági javítással vértezték fel, hanem csak a 2020. novemberivel.

Természetesen a One UI 2.5-nél kimaradtak azok a felsőkategóriára jellemző újdonságok, amiket a középkategóriások nem támogatnak. Gondolok ez alatt a DeX üzemmódhoz kapcsolódókra. Ezen kívül viszont bővült egyetlen funkcióval, amit a Samsung billentyűzet beállításainál találhatunk, hiszen immáron: a keresési funkció által Youtube-on is lesz lehetőségünk a keresésre. A Fényképező applikációnál nem részletezi a hivatalos patch note-ja, hogy miben újítottak, csak tökéletesítést emlegetnek.

(Zárásképp jegyezném meg, hogyha nem érkezett még meg a frissítés, akkor sem kell pánikba esned, mert a szerverekre fokozatosan engedik rá a készülékeket, hogy elkerüljék a terhelést. Másrészről, javasolt ilyenkor használni a manuális frissítési lehetőséget a ‘Beállítások’ menüpont ‘Szoftverfrissítés’ almenüjében; vagy ott a Samsung Smart Switch PC-re telepíthető programja, amivel hasonlóképp van módotok ránézni a frissítés elérhetőségére.)

Buildszám: A415FXXU1BTK5
Android verziója: Q (Android 10)
Kiadás dátuma: 2020-12-30
Biztonsági javítás szintje: 2020-11-01


Alább olvashatók az újdonságok:

 • Wi-Fi:
  • Ha a közeli wifi routerek alkalmasak a minőségi adatok mérésére, az információ megjelenítése Nagyon gyors, Gyors, Normál és Lassú lesz.
   Ezt a funkciót a „Hálózatminőség információinak kijelzése” beállításainál kapcsolhatja be.
  • Ha egy wifi routerhez jelszóval próbál hozzáférni, egy újonnan bevezetett funkció most lehetővé teszi a felhasználónak a wifi router jelszavának lekérését egy közelben lévő felhasználótól, aki mentve van a kapcsolati listáján és már csatlakozott az adott routerhez.
   A wifi jelszó beírási képernyőjén megjelenik a „Jelszó lekérése” gomb, ahol lekérheti a jelszót.
 • Always On Display: A Bitmoji matricák támogatottak az Always on kijelzőn. (Óra stílusa)
 • Samsung billentyűzet:
  • A billentyűzet keresési funkció egy újabb funkcióval bővült, mellyel a felhasználó a YouTube-on is kereshet.
  • Az osztott képernyő fekvő módban támogatott.
  • A Billentyűzet beállítási oldal „Beviteli nyelvek kezelése” képernyőjének keresési funkciója egy új frissítéssel bővült, mely segítségével könnyebb megtalálni a billentyűzet beviteli nyelveit, melyeket a felhasználó hozzá kíván adni, vagy törölni szeretne.
 • Fényképező: Tökéletesítettük a(z) Fényképező működését.
 • Üzenetek:
  • Egy olyan funkcióval bővült, melynek segítségével a felhasználó felhívhat egy olyan személyt, aki el van mentve az előre beállított segélykérő üzenet kontaktjaként.
  • Egy olyan funkcióval bővült, melynek segítségével a felhasználó vészhelyzeti üzeneteket tud küldeni a földrajzi helyzetéről minden 30 percben 24 órán keresztül.
 • Tökéletesítettük az eszköz biztonságát.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.