20.000mAh-s külső akkumulátor futott be a hazai tartozékos kínálatba


A nyári időszak egyik slágerterméke a hordozható vészakkumulátor, hiszen, amikor kimozdulunk az otthoni – árammal ellátott – közegből, akkor fájópont tud lenni, ha éppen idő előtt merülünk le. A hordozható aksik lényege, hogyha megszorulnánk, bármikor vissza tudjunk annyi energiát tölteni, hogy azt használni tudjuk. Tavaly mutatták be az első olyan vésztelepjeiket, amelyek támogatták a 25 wattos szupergyors-töltést. Az EB-U3300 típusszámmal ellátott az, ami nem csak vezetékes töltést tett lehetővé, hanem vezeték nélkülit is – nyilván kisebb watt számon, de ez most nem is annyira fontos.

A hivatalos weboldala szerint: eddig még sosem volt 20.000mAh-s vészakkumulátorja a Samsungnak, ami igaz, hiszen ha visszaemlékeztek a Galaxy S5 időszakára, akkor derenghetnek azok az állatos mintásak, amelyek csak 11.300mAh-t voltak képesek leadni. Nekem speciel van két pangás otthon, ami az idő múlásával se gyengült. Most azonban, hogy felgyorsult a világ és egyre több terméket akarunk úton-útfélen tölteni, rákényszerűlt egy bitangnagy kapacitásúnak a piacra dobására, ami amúgy a külföldi országok többségében már nyár óta elérhető. Nem is értem, mi tartott ilyen sokáig a megérkezésében.

Forrás: Samsung

Aláírom: abszolút egy rétegtermék, hiszen sokan kifakadnak majd a méreteitől. Abszolút nem lett kicsit: 14cm hosszú, 6.9cm széles, illetve 2.5cm vastag. Össztömege pedig 392 gramm, azaz már lassan fél kg-ra körül mozognak a vésztelepek is, de legalább asszociálhatunk arra, hogy van benne anyag. Nem kell attól tartanotok, hogy idő előtt megadja magát.

A hordozható akkumulátor 25 wattos szupergyors-töltésre képes. Az egység tervezői elengedték a vezeték nélküli töltés lehetőségét, tehát, ha valaki az okosóráját vagy a vezeték nélküli Galaxy Buds fülhallgatóját szeretné visszatölteni, akkor magával kell vinnie a hozzászükséges gyári kábelt, vagy töltőfej leadó egységet. A tartozékok sorában mindössze 1db 0.3m-es Type-C to Type-C kábelt lehet felmutatni, ami nem túl hosszú. Ergo, ha táskába vagy zsebbe szeretnénk tárolni, mondjuk utazás közben, akkor célszerű beszerezni egy hosszabbat.

A keresztkérdés persze mindig az: Mire elegendő 20 ezer milliamperóra? A Samsung megadja házon belül a választ! 3.1-szer tudjuk vele visszatölteni a Galaxy S20 Ultra 5G-t, ami 5.000mAh-s teleppel van felvértezve; míg a legnagyobb jelenlegi tabletjét, a Galaxy Tab S7+-t 1.6-szor. Utóbbi 10.090mAh-val eléggé nagynak mondható. Ha átszámoljuk a hivatalos becsléseket, akkor látható, hogy kompletten a 20 ezret nem képes leadni. Nagyjából 16 ezer mAh az, ami felhasználható, bár az nem tiszta a leírásból, hogy 25 wattal történő töltés során adják-e ki ezeket a mutatókat.

Ha már töltésről beszéltem, akkor a szabványokat tegyük tisztába. El van látva a Samsung AFC-jével, támogatja a Quick Charge 2.0-t és a Power Delivery 3.0-t.

3 porttal látták el: kettő Type-C be és kimenettel, míg egy USB-A kimenettel. Ergo, egyszerre három eszköz energiaellátásának pótlására alkalmas, de ha tovább akarjuk terhelni, akkor tovább osztható a Wireless PowerShare funkcióval a töltés az okostelefonon keresztül. A marketinges képeken feltűnik egy laptop is… Nem véletlenül, hiszen a Galaxy Book termékek vésztöltőjeként is simán tud funkciónálni, ami igaz távol esik a 65 wattól, de a semminél mégis csak jobb.

Mondanom se kelljen, de a Galaxy Note7 óta megtanulták, hogy az akkumulátorokkal miként kell bánniuk. Extra védelmeket építettek a váz alá, hiszen védve van: a túltöltés és a rövidzárlat ellen. Ha túlmelegedés állna be, akkor is aktiválódik a védelmi mechanizmus. Nem utolsó sorban a vázat masszíválták, melynek értelmébe bizonyos erősségű ütések sem okoznak kárt benne.

Forrás: Samsung

Egyetlen színben érhető el, sötétszürkében. A magyarországi nyitóára: 19 990 Ft. Tudom, nem túl olcsó, de ha azt nézzük, hogy mire képes, akkor drágának se mondanám. Talán a fizikai méretei (nagyság és súly) sokkal riasztóbbak.

Íme a termékről néhány fotó:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.