Android 11-re frissült a Galaxy Fold és a Galaxy Z Fold2 5G


Megállás nélkül futnak be az Android 11 frissítések. A Samsung még december folyamán publikált egy listát, melyben a felhasználói figyelmét felhívta az esedékes operációs rendszer cserére. Az év első két hónapjaban a hátramaradt csúcskategóriás készülékeihez hozza el, majd mennek tovább az alacsonyabb szintet képviselők felé. Az összehajtható termékei közül legelőször (már karácsony előtt) a Galaxy Z Flip 5G részesült a felül adta újdonságokban, amit aztán a tavaly tavasszal piacra dobott 4G-s elődje követett.

Természetesen a vertikálisan hajtogatható termékcsaládja se marad ki a sorból, melyekre tegnaptól érhető el a One UI 3.0-qs update. Mind a két okostelefon az aktuális, januári biztonsági rést foltozó csomaggal tölthető le az OTA szerverről. Mondanom se kelljen, de a lentebbi linken elérhető hivatalos leírásból ugyanazt az egy modulrészt vegyétek ki, mint amit a másik Galaxy Z-készülékeknél, hiszen a magyarországi modellek csak egyetlen fizikai SIM kártya fogadására képesek.

Megjegyzés: Ha megengedtek egy jó tanácsot, akkor mielőtt teljesen beköltöznétek az R rendszerbe, csináljatok egy gyári visszaállítást, ugyanis a főszoftverek cseréjénél előfordulhatnak anomáliák. Nem mindig szokott, de azért célszerű, mert nagyon sok ideiglenes fájlt halmozhatott fel az előző op. rendszer, amik feleslegesen foglalják a helyet, illetve gerjesztenek olyan hibákat, mint pl.: a Fényképező app-ban előbukó Filter Provider gondja. Jobb a megelőzés, higgyetek nekem!

(Zárásképp jegyezném meg, hogyha nem érkezett még meg a frissítés, akkor sem kell pánikba esned, mert a szerverekre fokozatosan engedik rá a készülékeket, hogy elkerüljék a terhelést. Másrészről, javasolt ilyenkor használni a manuális frissítési lehetőséget a ‘Beállítások’ menüpont ‘Szoftverfrissítés’ almenüjében; vagy ott a Samsung Smart Switch PC-re telepíthető programja, amivel hasonlóképp van módotok ránézni a frissítés elérhetőségére.)

Közös képen a Galaxy Fold és a Galaxy Z Fold2 5G.
Forrás: Samsung | Kreálta: Galaxy Világa

Buildszám: F900FXXU4DUA1 | F916BXXU1CTLL
Android verziója: R (Android 11)
Kiadás dátuma: 2021-01-19
Biztonsági javítás szintje: 2021-01-01


Az alábbiak az újdonságok:

A One UI 3 arra szolgál, hogy segítsen Önnek a fontos dolgokra összpontosítani. Vizuális újratervezésünk révén továbbfejlesztettük azokat a helyeket, amelyeket Ön a legtöbbször látogat meg, például a Kezdőképernyőt és a gyorspanelt, hogy csökkenthessük a zavaró tényezőket, kiemeljük a fontos információkat, és következetesebbé tegyük az Önnek nyújtott élményt. A teljesítményfejlesztések segítségével az alkalmazások gyorsabban futnak, miközben az akkumulátor-töltöttséget kevésbé veszik igénybe. A One UI 3 pedig új adatvédelmi vezérlőelemekkel, egyszeri engedélyekkel és továbbfejlesztett Digitális jólét funkcióval segíti az Ön általi irányítást.

A részletekről <ide klikkelve> informálódhatsz!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.