Az S Pen Pro hozhatja a Galaxy Note21 koporsójának újabb szegét!


A Galaxy S21 Ultra 5G történelmet írt, hiszen a Galaxy S széria életében az első olyan készülék lett, amely S Pen kompatibilitást kapott. A tollnak nincs helye a termék vázában, azonban a dél-koreai vállalat ajánl alternatívát azok számára, akik olykor élnének a kiegészítő adta extra funkciókkal. A januári Unpacked eseményen sok érdekesség elhangzott, csak éppen sokan nem figyeltek az apróságokra, mert elvitték a show-t az új kütyük. TM Roh büszkén megemlítette a jövőbeli terveiket, melyek között még több olyan okostermék tűnhet fel, ami a kézírás digitalizálására alkalmas. Csakhogy egy helyen legyen, bebiggyeszteném az ominózus idézetet:

„We’ve made the bold decision to expand the S Pen experience to Galaxy S21 Ultra, and plan to expand the S Pen experience across additional device categories in the future.

Mindezt olvasva, kicsit úgy érezhetik a Galaxy Note-termék rajongói, hogy hadjárat indult a család felszámolására. Tényleg felfogható a koporsójának egyik szegeként a megnyilvánulás, hiszen a 2020-as év a legélőbb példa arra, hogy eltűnt a csúcskategóriások közötti különbségek – hiszen az Exynos 990 adta az erőforrását. (Ergo, tényleg csak a toll hozta a jelentősebb változást.)

A leleplezés a januári Unpacked eseményen történt.

A leleplezésen két olyan kiegészítőt is bemutattak, amelyek debütálása később esedékes. Az egyik a Galaxy SmartTag+ volt, a másik pedig az S Pen Pro, ami már egy izgalmasabb jövőképet vetithet elénk. Nevéből adódóan újdonságokra hivatott, hiszen nemcsak hogy nagyobb méretű lesz, mint a sima, hanem támogatni fogja a gesztusvezérlést is, mivel Bluetooth-on keresztül kapcsolódik a vele kompatibilis készülékhez.

Azáltal, hogy növelnek a fizikai méretein, biztosabbra vehető, hogy nem akarják a készülék vázába rejteni. Ezzel pedig egy új irányvonalat szeretnének megteremteni, ami ha népszerűvé válik, akkor szinte biztosra vehető a Galaxy Note-család eltűnése. Már csak az a keresztkérdés: milyen módon fogják megoldani instant a kiegészítő töltését? Vélhetően a Smart LED Cover-nél mutatkozott megoldás gondoskodhat az energiaellátásról; de az sincs kizárva, hogy a hátlapi töltésmegosztás keretében orvosolják. Nem tisztázott, de jó lenne egy alternatíva a használt készülék által, hiszen nincs mindig kéznél ajzat.

Az S Pen Pro nem kizárólag a Galaxy 21 Ultra 5G-vel lesz használható, de nincs kizárva, hogy más készülékeknél szoftveres követelmény szükséges bizonyos funkciók eléréséhez. A netre került híresztelések szerint a One UI 3.1-es felülete nyitná meg a lehetőségek tárházát. Természetesen, visszafelé a Galaxy Note10 és Note20, illetve tablet fronton a Galaxy Tab S6 és Tab S7 termékek mindegyikével kommunikálni tud.

Az Unpacked event másik hatalmas húzása, hogy mostantól harmadik fél ceruzái felé is nyitnak, amelyek Wacom-alapokon nyugszanak. Egyelőre azonban tiszta egyik külföldi médiumnak sem, hogy már egyből alkalmazható-e, vagy szoftveresen teszik azzá; viszont a jelenlegi infók szerint a fentebbi képeken láthatók alkalmazhatók a Galaxy S21 Ultra-nál.

Az S Pen Pro drágábbnak ígérkezik, mint a szimpla S Pen. A forgalmazása hónapokkal később esedékes, még csak a bejelentése történt meg. Nagyjából ugyanaz a helyzet, mint a Galaxy SmartTag+-szal.

Mit gondoltok az új tollról? – Hozzájárulhat a Galaxy Note-termékcsalád kihalásához?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.