Új egészségügyi funkciót kaphat a Galaxy Watch Active 3, de nézzük meg, még milyen teóriák társulnak mellé


Ha a Samsung tendenciáját vesszük figyelembe, akkor 2021-re a Galaxy Watch Active 3-nak az érkezése van beütemezve. A dél-koreai vállalat ráállt arra a stratégiára, hogy kétévente frissíti fel az adott stílust képviselő modelljét. 2019-ben született meg a sportos vonalat megtestesítő Active szegmens, azonban a tradicionálist se szerették volna kiengedni a kezük közül, ugyanis a fizikai lünettára ugyanúgy sokan nyitnak. Ha tippelnünk kellene, akkor előbbi folytatása az augusztusi Unpacked eventre lesz beütemezve.

A magyarországi felhasználók becsapva érezhetik magukat, hiszen az oly régóta híresztelt EKG és vérnyomásmérés még nincs jelen hivatalos úton a termékekben, viszont már nem kell sokáig várniuk, de erről majd hamarosan beszámolok! Most összpontosítsunk azokra a teóriákra, ami a következő generációs sportos érát tovább örököltető modellekre lesz a jellemző!

Már találgatják a Galaxy Watch Active 3 újdonságait.
Forrás: Twitter

A Galaxy Watch Active 3 biztosan újabb típusú processzorral lesz felvértezve. Szintén könyvelhető, hogy az operációs rendszerénél megtartják a már jól működő Tizen rendszert. Nem változtatnak azon sem, hogy a saját gyártású Exynos lapka adja az erőforrását, ami azért tud meglepetéseket okozni, ha a rajta lévő szoftver jól van optimalizálva. Egyelőre típusszámról nem csiripelnek a madarak, ahogy nanométeres gyártástechnológiáról sem. (Oké, látom, hogy az illusztrációs fotón Exynos 9110-t említenek, de nagyon a termék hajnalán vagyunk.)

Fejlődés várható tárhely és a gyorsítótár ügyben. Gondolom senkit se fog meglepni a tény, miszerint megörököli a Galaxy Watch 3 paramétereit, azaz 8GB ROM-ot és 1GB RAM-ot építenek beéljük, illetve az eSIM-esbe 1,5GB-ot.

Kiemelten nagy szerepet fog kapni az egészségügyi funkciók továbbfejlesztése. A Galaxy Watch Active 2 véroxigén-szint mérésére nem alkalmas, így ezt a képességet az utód biztosan megkapja a Galaxy Watch 3-tól. A vérnyomásmérésről és az EKG készségről se mondanak le a fejlesztők, illetve lehet számolni vércukorszintmérő megoldással. Álljunk meg egy kicsit. A koreai ET News híresztelései szerint a Samsung és az Apple nagyon ráállt a lefejlesztésére, hogy ne a „klasszikus” tűszúrással történjen a vérminta elemzése, hanem egy optikai szenzor felhasználásával olvassák ki a bőr alól a kellő információt. Az a módszer, amit a dél-koreai vállalat beépítene a Raman spektroszkópián alapulna, amit az MIT és a Samsung közösen fejlesztett ki. A már említett optikai érzékelő gyűjtené össze az információkat azokból a hullámhosszokból, amelyeket egy anyag rezgése okoz, amikor lézerfény szétszóródik az anyag ütköztetése során.

Természetesen a hosszabb akkumulátor üzemidő se utolsó tényező. Próbálják felülmúlni az elődök teljesítményét, bár amondó vagyok, hogy továbbra se gondoljatok magatok elé 10 napos egy töltéses használatot, inkább a 3-4 tolódhat ki 4-5 napra.

A teóriák utolsó soraiban újabb színek foglalnak helyet, valamint szíjstílusok. A Galaxy Watch Active 2-höz érkezett tavaly tavasszal a kvadrat szíjvariáció, ami közömbös érzéseket váltott ki a vásárlókból. Valljuk be, sokakat inkább egy kerámiaszíj vagy egy fémszíj vonzana jobban, de egy próbálkozásnak elmegy. Nekem speciel önmagában tetszik, de a Misztikus Bronz Galaxy Watch 3-amhoz valahogy se a zöld, se a piros nem passzol annyira. Én amondó vagyok, hogy inkább olyan színben hozzanak ki okosórát, amihez több színben választhatok bandet.

Ti, min változtatnátok a Galaxy Watch Active 3 családnál? – Már ha 3 lesz és nem 4!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.