Így nézhet ki a tablet line-up!


Sosem látott magasságokban zárta az eladási mutatóit a tablet piaca. Évről évre azt hangoztattam, hogy nincs a létezésének sok relevanciája, hiszen folyamatosan csökkenő tendenciát mutat. Az Apple azért szép summát szed ki, a versenytársaknak pedig azért kell jelen lenniük, mert simán csurran-cseppen a részükre is. A koronavírus által kialakult pandémia bebizonyította, hogy hiába nőnek az okostelefonok kijelzői, nem tudják helyettesíteni a termékcsaládot. Nem csak a tabletek iránti kereslet élénkült, hanem a laptopoké, de ez érthető, hiszen a távoktatás és a home office feltűnésével annak is vásárolnia kellett, aki két kézzel utasította el.

A 2020-as esztendőben nem sok tabletet dobott piacra a Samsung. Inkább arra összpontosítottak, hogy lefedjék az ársávokat. A Galaxy A7 és a Galaxy Tab A8.4 a középkategóriába érkezett; a Galaxy Tab S6 Lite a felsőkategória belépőszintjébe; míg a Galaxy Tab S7-család a totális felsőbe. Rajtuk kívül még kiemelhető a Galaxy Tab Active Pro, ami az üzleti vonalon szeretne teret hódítani. Ennyi! Fel is merülhet a keresztkérdés: milyen stratégiával készül a dél-koreai vállalat 2021-re?!

A Galaxy Tab S7 termékcsalád a fantomkék színben.
Forrás: Samsung

A Canalys piackutatása remekül prezentálja, hogy csökkentet üzemmódos stratégiájuk is elegendő arra, hogy behúzzák maguk a legjobb gyártók közé. A piac majdnem egyötödét birtokolták 2020-ban, ami elképesztő. 40%-kal több készüléket értékesítettek, mint 2019-ben, köszönhetően az életmódváltásnak, amint a felhasználóik átestek. Biztosra veszem, hogy az idei esztendőre még jobban ráfekszenek, hiszen technológiájuk van bőven, amikből ütőképes középkategóriás tableteket tudnak az érdeklődők orra elé tolni. Mellesleg a koronavírus nem fog egyik hónapról a másikra eltűnni, biztosan prioritásban kezelik.

Az egyik kedvenc twitterezőm összegyűjtötte, milyen készülékek érkezhetnek a 2021-es esztendőben. A fentebb írtak nem csak engem inspiráltak, hiszen ha majd a listára pillanatok, akkor észrevehetitek, hogy az átlagosnál jóval több variáns mutatkozik.

Lehetséges készülékek listája:

  • Galaxy M (ismeretlen)
  • Galaxy A8.02021 – kezdőár: 149 dollár
  • Galaxy A8.42021 – kezdőár: ~200 dollár
  • Galaxy A72021 – kezdőár: ~229 dollár
  • Galaxy A10.12021 – kezdőár: ~249 dollár
  • Galaxy Tab S7 Lite & Galaxy Tab S7 Lite+ – várható kezdőár: 349 dollár vagy 399 dollár
  • Galaxy Tab S8 & Galaxy Tab S8+ – várható kezdőár: 649 dollár vagy 699 dollár
  • Galaxy Tab Active Pro utód!

Ami elsőre szembe tűnhet, hogy a középkategóriában feltűnhet az a méretváltozat, ami már olyan régóta nincs jelen a felsőkategóriában. A felhasználók pedig éheznek egy ipad mini versenytársra, ám csak nem akarja az orrunk alá tolni a Samsung. Már ha, az egyik Lite változatú Galaxy Tab S7 változatnál nem alkalmazzák. Holott anno, a Galaxy Tab S-széria megszületésénél a 8.4 inches kijelzőt imádták a vásárlók.

Természetesen nyáron beérhet egy újabb Galaxy Tab S8-széria, legalább két taggal, amihez nincs kizárva, hogy már 65 wattos töltés felvétel is társulhat, de ezek annyira távoliak, hogy felesleges ábrándokba ringatni magunkat.

Helyette a kérdésem az volna: Ti milyen kijelző méretű, és tudás szintű tabletre költenétek?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.