Most a Galaxy S20 FE operációs rendszer frissítését vonták vissza


Nagyjából egy hónappal ezelőtt a Samsung úgy döntött, hogy a Galaxy S10 szériára beélesített Android 11-es rendszerfrissítést visszavonják, ugyanis azok a felhasználók, akik feltelepítették a One UI 3.0-val egybekapcsolt újítást, számtalan anomáliával találkoztak; melyek közül talán a legaggasztóbb a készülék melegedésének jelenléte volt. A dél-koreai vállalat szoftverért felelős részlege csírájában akarta elfojtani a problémát, így eltávolította az update letölthetőségét az OTA szerverekről, valamint a Smart Switch applikáció se ajánlja már fel. Azóta, nagyjából másfél hét leforgása alatt módosították a felállást, azaz kiadtak egy javító patchet, amire már nem érkeztek nyugtalanító bejelentések.

Most a Galaxy S20 termékcsalád legfrissebb tagja került hasonló szituációba. A Galaxy S20 FE-re a hét eleje felé aktíválták a G781BXXU2CUB5 buildszámon futó frissítést, amelynek különlegessége, hogy egyből One UI 3.1-gyel debütált volna az R operációs rendszer. Szerda tájt számolt be a SamMobile oldala, hogy telepíthető bizonyos régiókban; azonban minap mindezen módosítottak, mert valószínűleg valamiféle hibát észlelhettek.

A Galaxy S20 FE is megkapta a One UI 3-as felületet.
Forrás: Galaxy Vilaga

A jó hír, hogy a magyarországi felhasználók elviekben nem voltak részesei a frissítési ciklus első periódusának, így, ha nem megkerüléses módszerrel szoktátok magatoknak aktiválni az újdonságokat, akkor még Android 10-nél naprakészebb operációs rendszert nem találhattok. A Galaxy S10-nél az átfutási idő annyira minimális volt az XEH-soknál, hogy szinte egyből látták a környező országokéval.

Külföldi oldalak egyike se talált konkrét válaszra, hogy miért történhetett meg rövid időn belül újra az, hogy egy főszoftver frissítést kellett visszavonniuk. Valószínűleg olyan aggályok jelentkezhettek, amelyek erősen rombolhatták a felhasználói élményt; illetve a hardver bizonyos elemeit is veszélyezhették. Az említések között csak az LTE változatról beszélnek. Feltételezhető, hogy a Galaxy S20 FE 5G-nél másabb elemekkel dolgoznak, melynek átírása még nem fejeződött be, s ezáltal ezeket a modelleket nem is érintette a dél-koreai vállalatnak a szankciója.

Okostelefonok közül a Galaxy S20 FE lehetett volna az első olyan tavaly piacra dobott, ami One UI 3.1 felülettel debütált. Nem újdonság a húzás, hiszen, ha felidézitek egy korábbi megemlékezésünk, akkor derenghet, hogy a Galaxy Tab S7-eknél szintúgy kihagyták a One UI 3.0-ás alapverziót, helyette pedig egyből a Galaxy S21-ekkel bemutatkozott legújabbal vértezték fel. Az sincs kizárva, hogy a ráépülés hiánya okozta a problémát.

A Galaxy S20 FE az őszi és a téli időszak slágerterméke volt több országban – köztük itthon is. Nem csoda, hogy naprakész szoftverrel szeretnék a legelőnyösebb áron kínálni, mivel a cél, a versenytársak lenyomása. Jelenpillanatban, a 200 ezer forint körüli alapmodell nagyon jó dealnek tekinthető. A hónap végéig tart az akció rá, vélhetően addig befut a javítása a bakinak. Ha valaki benne gondolkodna, akkor se tántorítsa el a döntését a hír, hiszen időben reagáltak rá a fejlesztők, ami még egy ok a bizalom fenntartására.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.