Visszatérhet a középkategóriába a vízálláság a Galaxy A72-vel?


Tényleg stratégiát váltott a Samsung a termékeinek bevezetését illetően. Már januárban elhozta a Galaxy S21-termékcsaládot azoknak, akik mindenképpen friss felsőkategóriás készülékekben gondolkodnának. Ez párhuzamos felfrissítették a belépőszintű modelljeik kínálatát is, hiszen a Galaxy A12 mellett napokon belül befuthat a magyarországi piacra: a Galaxy A32 és a Galaxy A02. Az már csak egy másik dolog, hogy a közönség inkább a Galaxy A5x-nek és a Galaxy A7x-nek az utódjára van kiéhezve, hiszen az elmúlt esztendőkben ez a két alcsaládnak az ár-érték arányával vannak a legjobban kibékülve a vásárlói.

A jelenlegi pletykák szerint mindkettővel tavasz tájt, de még az év első negyedévében találkozhatunk. Ergo, legrosszabbesetben márciusban, ha nem változik semmi addig… Mind a kettő modell rendelkezni fog LTE és 5G képes változattal, illetve eltérő belső tárhelyű kiadásokkal. Az, hogy hazánkba várható-e nagyobb tárhely, valamint 5G hálózatot támogató, azt már egyes patrion támogatóink tudhatják – a többieknek megtartanánk a későbbre a sokkoló tényeket.

A Galaxy A72 lehetséges kinézete.
Forrás: WinFuture

Megválaszolva a címben feltett kérdést, a jelenlegi pletykák alapján nagyon úgy fest, hogy visszatérhet a nagyobbik Galaxy A-szériás tagba az IP67-es tanúsítvány. Tehát nem csak másfél méteres vízben bírna 30 percet, hanem odafigyelnének a porellenállóságára is. Nem újkeletű a tény, hogy már alacsonyabb kategóriában jelen volt a képesség, hiszen, ha visszaemlékeztek, a Galaxy A82018 volt az utolsó készülékük, amit még felvérteztek, majd a „stratégiaváltást” követően másra esett a prioritás. Egyik kedvenc Samsung fan-om információi szerint az sincs kizárva, hogy csak az 5G-s modellekbe kerüljön, illetve, hogy a sort a Galaxy A52 5G nyithassa. Kíváncsian várom, mi igazolódik be a teóriájából.

Az előlapon a 6.7 inches Super AMOLED panel köszönhet vissza, viszont típust nem említenek. Ugye a tavalyi Galaxy A-szériában a Galaxy A71 volt az egyetlen olyan termék, ami Super AMOLED+ megjelenítőt kapott – ugyanolyat, mint a Galaxy S10 Lite, amit már a felsőkategóriában emlegetünk. Biztosan lesz előrelépés a képfrissítés területén, mivel 90Hz-re emelkedhet 60Hz-ről, legalábbis nagyon alapértelmezett paraméterként tekintenek rá a „jósok”.

A lapkáját a Qualcomm szolgáltatná, melyből a Snapdragon 720G-vel vértezhetik fel. A nyolcmagos processzor legmagasabb órajele 2.3GHz-re volna képes. Tárhelyénél és ROM fogyasztásánál a már jól megszokott 6/128GB és a 8/256GB köszönne vissza. Bővíthetőség adott, +1TB-ig lehet növelni a tárkapacitását. Rendszerét az Android 11-es alapokon nyugvó One UI 3.1 határozhatja meg – de nincs kizárva az se, hogy csak a szimpla One UI 3.0-ával adják ki.

A Galaxy A72 lehetséges kinézete.
Forrás: WinFuture

A kameráinál ugyanúgy hátlapi kameranégyesről írhatok. A főszenzor 64MP-en dolgozhat, a széleslátó 12MP-en, míg a makróérzékelő 2MP-en. A negyediket egy telelencse szolgáltathatja, ami 8MP-en 2x-es optikai zoomra volna képes. Jegyzem meg, nem fog történelmet írni, ha valóban így lesz, ugyanis anno a Galaxy A9 2017 volt az első középkategóriás okostelefonja a Samsungnak, amiben debütált optikai közelítésre alkalmas képfeldolgozó. Minőségben valószínűleg jobbat fog hozni, mint az egykori elődje.

Akkumulátoránál megint csak várható változtatás. 4.500mAh-ról növekedhet 5.000mAh-ra. Szerintünk a töltési sebességéhez nem fognak nyúlni, marad a 25 wattos megoldás – noha nem olyan régen bemutatkozott a vállalat 30 wattos töltője. Véleményünk szerint, nem ennek a családnak szánják, bár az is tisztasor, hogy a 25 watt is először középkategóriában debütált. Vajon most miként lesz?

Szerintünk ismét árnövekedés fog mutatkozni, ugyanúgy, mint tavaly, már csak az a kérdés, hogy fog-e annyival többet tudni, hogy megérje a felárat!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.