A jóslatok szerint, nem esik vissza a tabletek iránti kereslet a következő években!


Kétségtelenül remek évet zárt a Globális PC piac, amelyhez társítják a tabletek szegmensét. A COVID-19 világjárvány első és második hulláma sokakat otthoni munkavégzésre és tanulásra kényszerített, így az elektronikai piac megérezte az előnyét és fejlődésnek indult. Mint már említettük, ilyen mértékű fejlődéssel az elmúlt 5 évben nem tudtunk volna beszámolni. A Galaxy Világa stábja is egyet értett azzal a tavalyi év elején, hogy nincs sok értelme a táblagépeknek, azonban a kialakult helyzet megváltoztatta az emberi szokásokat, melynek végeredménye az lett, hogy hirtelenjében mindenkinek kellett vagy ilyen, vagy olyan kütyü.

A Canalys piackutatócég jóslatba bocsátkozott. Megpróbálták felmérni a jelenlegi helyzetből fakadóan, hogy a következő 5 évben miként alakulhat a piacág. Számításaik szerint a 2021-es évben megközelítheti az 500 milliónyi termék leszállítását is, melynek nagyobbik fele az első és második negyedévbe találhat gazdára, még ha a negyedik negyedév szokott kimagaslóbb lenni.

Az elkövetkező 4 év forecast kimutatása a szegmensre.
Forrás: Canalys

A 2020-as fellendülés nyomán a globális PC iparág az elkövetkezendő években is növekedni fog. A megrendelések lemaradása és a folyamatosan jelenlévő kereslet nagyszerű rövidtávú lehetőséget kínál (…) De a Canalys viszonylag konzervatív álláspontot képvisel, egyszámjegyű növekedést vetít előre az idei és a következő évre a kínálat és az elosztás körüli bizonytalanság miatt. (…) A logisztika és a szállítás szintén korlátozó tényező a kereslet kielégítésében, az eladók drágább légi árufuvarozáshoz fordulnak a szállítási idő csökkentése érdekében.

mondta Rushabh Doshi, a Canalys kutatási igazgatója.

Tudom, hogy van a Samsungnak a Galaxy Book termékcsaládja, azonban most mégsem emelném ki a kimutatásukból a hordozható számítógépeket, hanem helyette előkapnám a tableteket. A piackutatócég jóslata szerint 161 millióról 174 millióra növekedhet 2021-ben a szegmens iránti érdeklődés, ami mindössze egy gyengécske 8%-os elmozdulást jelentene; míg 2019-hez képest 2020-ban 23%-ost tudnak felmutatni valós tényként.

A mérséklődést 2022-ben futhat be, amikorra már csak egy eléggé csekély, 0,8%-os emelkedést mondanak. Bárhogy nézzük, a tabletek világa hiába élénkült fel, nincs olyan mértékű igény irántuk, mint a notebook-okért, de még mindig felül tudja múlni az asztali számítógépek piacágát.

A Chromebook-ok és a tableteknek a növekedése az elmúlt 3 évben.
Forrás: Canalys

Érdemes lesz visszanézni 1 év múlva, mennyire jött be az, amit megálmodtak?! Majd 2022 hasonló időszakában elővesszük a cikket és megvizsgáljuk, addig emésszük meg! A Samsung körül egyébként olyan pletykák keringnek, hogy nemsokára piacra akarja dobni a Galaxy Tab S7+ Lite termékét, ami egy nagy méretű tablet volna S Pen képességgel és elérhető áron!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.