Nem titok többé a Galaxy Z Flip utódjának akkumulátor kapacitása


Március végén publikáltuk azt a közeljövős roadmap-et, ami leleplezi a Samsungnak az Unpacked rendezvényeit. Sokaknak szemet is szúrt, hogy sehol se emlegetnek se Galaxy Note-, se Galaxy Z-termékcsaládhoz kapcsolódó eventet! Ha kellene választ szolgáltatnunk az tényhez, akkor talán annyit fűznénk hozzá, vélhetően a nyár végére (azaz az FE bemutatása után!) vagy az ősz első felére ütemezik őket – bár előbbinek az érkezésére nem tenném a fejemet. Nagy a hallgatás, annyi biztos! Mi sem más, mint a hozzájuk köthető hírtelenség mutatja leginkább, viszont van ténykedés a háttérben, melyet néhány friss tanúsítvány erősít meg.

A Samsung a Galaxy Z-termékcsaládban ugyanazt látja, mint anno a legeslegelső Galaxy Note-ban: diktálni akar és trendet építeni. Lehet, hogy nincs jelenleg akkora közönsége, viszont a jövőben, mondjuk: 4-6 év múlva könnyedén normaként tekinthetünk rájuk. Kétségtelenül érdekes és izgalmas szegmens az összehajtható termékek világa, ahova beépülhet az első rollable-jük is. De kanyarodjuk vissza a Galaxy Z Flip-re, ami a Galaxy S20-szal debütált tavaly februárban. Annak már egy éve, így adja magát a tény, hogy jöhetne az utód.

Be is futott a SaferyKorea és a DEKRA által tanúsítvány és minősítés, ami a közelgő bevezetésére utal.

Az egyik akkumulátornál az EB-BF711ABY, míg a másiknál az EB-BF712ABY típusszám köszön vissza a kiadott dokumentációban. Az első, egyben a nagyobb 2.370mAhs; míg a második, azaz a kisebb 903mAh-s tipikus mérettel büszkélkedik, azaz összesen: 3.330mAh-val bátran számolhattok. Ez ugyanakkora, mint a korábbi generációké, azaz a Galaxy Z Flip LTE és a Galaxy Z Flip 5G duójának. Tehát ilyen téren nem várható „előrelépés”. Vélhetően a hosszabb üzemidőt más hardveres és szoftveres megoldásokkal akarják orvosolni.

Az akkumulátorok modellkódjából a termékére is lehet következtetni, ami az SM-F711-re hallgathat. Mivel egyes a végződés, így az 5G képesség – mondhatni – könyvelhető; de még az se tartjuk esélytelennek, hogy két változattal rukkolnak elő, melynek fenntartják a ‘6’-os végződést. (Teóriámat a kettő vagy annál több termékkel rendelkező csúcskategóriásra alapozom. Pl.: ott a Galaxy S20 5G, ami az SM-G981B-ként regisztrálódott, vagy a Galaxy S20 FE 5G, ami pedig az SM-G721B-ként; vagy a közel jövőből a Galaxy S21 5G, ami pedig SM-G991B-ként.)

Pletykák azért akadnak a Galaxy Z Flip 2-ről, ami kaphat egy olcsósított változatot is; de a főmodell, az biztos 120Hz-en dolgozik képfrissítés terén, valamint legalább 128GB-os belső tárhellyel látják el. Várható új szín, amelyek között a bézs és a zöld duója lehet a befutó. Ezen kívül a sztereó hangzás se tűnik távolinak. Meglátjuk, mi várjuk a bejelentését!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.