Befutottak az első renderfotók a Galaxy S21 FE készülékhez


A Galaxy S10 óta megtanultuk, hogy az év elején kiadott Galaxy S-széria három modell nem jelenti a termékcsaládot teljes egészében, hiszen nagyjából háromnegyed év csúszással piacra dobták a Galaxy S10 Lite-ot, hogy olcsóbb, megfizethetőbb felsőkategóriással kedveskedjenek az érdeklődőknek. A Galaxy S20-nál se volt másképp, csak éppen ott a Galaxy S20 FE hamarabb érkezett, illetve változtattak a néven, hogy ne legyen annyira „degradáló” jellegű. (Legeslegelőször a FE utótag a Galaxy Note7 újra kiadott változatánál debütált, ami kettőnk között szólva is sokkal szimpatikusabb, mégis csak a Fan Edition hosszabbítást jelentené, azaz rajongóknak tervezték.)

Tavaly novembertől már azért a bennfentes szivárogtatók tudni vélik, hogy az ‘Fan Edition’-ök nem fognak eltűnni a Samsung portfóliójából, hiszen a Galaxy S20 FE nagyon szép számokat hozott, és az egyik legkritikusabb piacon, az amerikain is hozni tudta a vártakat az Apple ellen. Vitathatatlan, hogy folytatódnia kell a franchise-nak, de hát erre utalok jelek már kikerültek a netre; most pedig evleaks jóvoltából az első renderképek is itt vannak:

A Galaxy S21 FE lehetséges kinézete.
Forrás: evleaks

Az első dolog, ami szemet szúrhat, hogy a szimpla Galaxy S21-re hajat küllemét tekintve. Valóban nagyon hasonló a két termék – mint ahogy az elődöknél megfigyelhető –, viszont a fizikai méreteinél lesznek különbségek. Pl.: az, hogy a jelenlegi értesülések szerint: 155,7 x 74,5 x 7,9 mm-es paraméterekkel rendelkezik. A vastagsága a kamerasziget kitüremkedésnél 9,3 mm-re módosul. Csak a tisztánlátás mivoltából megmutatnám táblázatbe foglalva, hogy a Galaxy S20-aknál miként volt, hogy utána tudjunk agyalni tovább:

Magasság:Szélesség:Vastagság:Kameraszigettel:Kijelző:
Galaxy S20151,7 mm69,1 mm7,9 mm?6,2″
Galaxy S20 FE159,8 mm74,5 mm8,4 mm?6.5″
Galaxy S21151,7 mm71,2 mm7,9 mm?6,2
Galaxy S21 FE155,7 mm74,5 mm7,9 mm9,3 mm?

A kérdés abszolút jogos, miszerint: Mekkora kijelzővel rendelkezik a pénztálcabarát utód? – Külföldi tippelők többsége abban egyetért, hogy 6,4” vagy 6,5” körül megállhat, tehát nem arra hivatott, hogy hasonló képernyőmérettel álljon elénk, mint amit kifuttatott a Samsung az év végén.

A Galaxy S21 és a Galaxy S21 FE kameraszigetének lehetséges különbsége.
Forrás: Anthony

A Samsung mérnökei megint csak változtattak az anyaghasználaton. Szinte biztos, hogy fém köszön vissza a keretnél (előlapnál tippre GG5-nél állnak meg!), viszont ha a fenti képre pillanttatok, akkor felfigyelhettek egy érdekes húzásra! Míg a Galaxy S21-nél a fémkeretből domborodik ki a kamerasziget, addig a Galaxy S21 FE-nél a hátlapból fog. (Érdemes a képre klikkelni és ránagyítani, mert úgy jobban átjön, miről beszélek.) A hátlap jellege pedig kétségtelenül glasztik/plasztik lesz, amivel a szimpla Galaxy S21-nél találkoztatok, csak éppen most a szenzorszigetnél is ezzel dolgoznak. Helloka, költségtakarékosság!

Természetesen várható kameraminőségbéli visszacsökkenés. Szenzorok tekintetében maradnak a jól megszokott fő + ultraszéles + tele triónál, de nincs kizárva, hogy fejlettebb egységek kerülnek bele, melyeket talán még csak most fognak a közelebbi jövőben leleplezni.

Ha lehet hinni a netre került roadmap-nek, akkor 2021. augusztus 19-én erősítik meg, hogy valójában mire képes a Galaxy S21 FE. Addig a szivárgásokat figyeljük, hátha más érdekességet is kiszúrtok.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.