Kapaszkodó státuszban a Samsung az USA-ban


Januárra fókuszáló kimutatást hoznám el, amit a Counterpoint Research tett közzé. Talán minden tech rajongónak megvan az a hír, miszerint az Egyesült Államokban a tinédzserek többsége az Apple mellett teszi le a voksát. Annyira nem érheti felkavaróan a dél-koreai vállalat a tény, mégis csak egy hazai gyártó ellen megy. Nincs másképp Kínában sem, vagy éppen Indiában, ahol próbálkozik minél nagyobb szeletet kiragadni abból a bizonyos tortából. A piackutatócég az első negyedév lezárásról szóló adatok előkészületében szemre vételezte, hogy mik voltak az év első hónapjának legkelendőbb termékei az USA-ban. Most nem csak fiatalokról lesz szó, hanem össznépien mindegyik készülékről, ami terítéken van.

Mutatnám a piac alakulását, remélem senkit sem lep meg a végeredmény:

Az USA-ban az év első hónapjának TOP10 legkelendőbb terméke.
Forrás: Counterpoint Research

A Samsung szembe ment az előző évtized stratégiájával, miszerint nem tavasszal, hanem már az év első hónapjában útjára indítja a csúcskategóriás portfólióját. Ennek oka, hogy a nyár végi Galaxy Note-termékek után hatalmasa a holttere, amit a versenytársak kihasználnak. (Az újdonsült kütyükre mindenki vevőbb.) Ezt szerették a változással csökkenteni, amit szerintem összehoztak. Jogosan merülhet fel, hogy, de merre a Galaxy S21 készülékcsalád?! – Nos, az csak a hónap utolsó hetében debütált, annak is utolsó napjaiban, szóval azért sem sikerült teret hódítania.

Más Samsung okostelefonnal ellenben összejött, gondolok a Galaxy A21s-re vagy éppen a Galaxy A31-re. Mindkettő nagyjából 1%-os részt harap ki a tortából, ami ugyanakkora, mint az iPhone 12 mini vagy az iPhone SE2020 eladási értéke.

Természetesen, a fentebb linkelt cikkel nem lehet vitatkozni, mert az új Apple termékek nagyon kellendők. Legfőképpen az alapmodell, ami a teljes torta 6%-át ragadta ki januárban az eladott okostelefonok piacából. Ha összegzőre vesszük a felállás, akkor a No.1 az almás brand, ugyanis 19%-ot tudhatott magáénak, míg a második helyen lévő Xiaomi csak 3%-ot. A dél-koreai vállalat 2%-kal kapaszkodik a dobogó alsó fokán.

Kíváncsi leszek, hogy a Galaxy S21-ek februárban hova küzdik fel magukat! Ha lesz információnk, nem fogjuk visszatartani, hanem megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.