Körvonalazódnak a Galaxy Tab A7 Lite tulajdonságai


Holnapután a Samsung leleplezi a PC szegmensének újításait, viszont ezzel párhuzamosan szivárogtatja rendesen a közelgő tablet bejelentéséhez kapcsolódóan is. Az tiszta sor, hogy valamikor nyár eleje felé – az évzáró idején – új tableteket vezet be, mert aktualizálni szeretné a megfizethető modelljeinek a névsorát. Az év elején netre került információk szerint, lehet várni egyet középkategóriában, valamint egy másik felsőkategóriában. A típusszámok mellett a névelképzeléseiket se övezi hétpecsétes titok, így bátran hangoztathatom, hogy a folytatásban a Galaxy Tab A7 Lite 2021ről fogok mesélni.

A napokban felfedezték a TENAA tanúsítványát, ami leránt több tényt. Az április 6-án bejegyzett dokumentációban fellelhető a termék típusszáma, az SM-T225C-re hallgat. Nyilvánvalóan az európai piacra az SM-T220 és az SM-T225F modellek kerülhetnek bevezetésre – melyek közül utóbbi az LTE képes variánsra utal. Révén, hogy a TENAA Kínában van jelen, a ‘C’ végződés az európai országokra nem értendő.

A tanúsítvány megerősíti a teóriám, miszerint 5G képes változat nem várható első körben. Bár, aki rutinosan mozog a Samsung SKU-jaiban, az tudhatja, hogy ha 5-ösre végződik egy termék száma, akkor az bizony csak 4G-s, más néven LTE-s.

Számomra alaptény volt az is, hogy Android 11-gyel debütál, mégis csak a legfrissebb szoftvert kell megkapnia, ami jelen van a piacon a Google-lel kötött megállapodásból fakadóan. Vélhetően One UI 3.0-ával vértezik fel felület szempontból, a One UI 3.1 funkcióval és változásaival, amúgy se tudna mit kezdeni. Egyetlen SIM-mel toldható meg, de ez se meglepő, hiszen a dél-koreai gyártó sosem készített dual SIM-es táblagépet – legjobb tudomásom szerint. Természetesen, a memóriakártya bővíthetőség jelen lesz.

Egy fokkal érdekesebb specifikációs tulajdonság, hogy 5.100mAh-ás akkumulátort rejtettek a váz alá. Minimális növekedés figyelhető meg, ami annak tulajdonítható, hogy míg az előd – a Galaxy Tab A 8.4 2020 – a 8.4 inchcsel büszkélkedhetett; addig a modernesített variánsba 8.7 inch köszön vissza. Ez amúgy a fizikai adottságaiban szintén mutatkozik, ami az alábbi: 212.5 x 124.7 x 8 mm. Teljesítményét a MediaTek által gyártott Helio P22 szolgáltatja, ami 3GB-nyi gyorsítótárral próbálja a zökkenőmentességet generálni. A Geekbench egyik tesztjét egymagos oldalról 840 pontot, míg többmagosról 3.838 pontot hozott, ami nem túl combos.

A termék több európai Samsung oldalon feltűnt. Elsőként az oroszoknál, de idő közben: a belgáknál, a norvégoknál, a németeknél, a svédeknél és a dánoknál is. Az aloldala az LTE variánsoknak tehát lefoglalásra került; egyelőre a magyarok nem csatlakoztak be a folyamatba, ám semmivel sem vagyunk elkésve, mivel vélhetően májusban érkezik csendes premier formájában.

Zárásképpen néhány fotó róla:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.