Április 28-án érkezik az indiai piacra a Galaxy M42 5G


Április 28-án nem csak egy nagyméretű Unpacked eseményre kerül sor, hanem egy kisebbre is. A Samsung indiai képviselete ugyanerre a napra időzítette a legújabb Galaxy M-szériás terméküknek a leleplezését, illetve piacra dobását, ami név szerint a Galaxy M42 5G lehet. A világsajtó már meglovagolta a tényt, hiszen a dél-koreai vállalatnak ebben a termékcsaládban előzőleg még nem volt 5G képes modellje, tehát beírhatja magát a történelemkönyvekbe afféle mérföldkőként.

A modell csavarja ott lapulna, hogy helyi információk szerint: egy átnevezett Galaxy A42 5G köszön vissza, amit megpróbálnak sokkal árbarátabbá tenni. Az indiai piacról érdemes tudni, hogy a vásárlóközönség nagyon árérzékeny. Akár pár száz indiai rúpia döntheti el egy termék sikerét vagy éppen kudarcát. Azt beszélik, hogy valahol 20 és 25 ezer indiai rúpia között nyithat, ami átszámolva 270-330 dollárt takarna; viszont ezzel csak annyi a probléma, hogy a Galaxy A42 5G az amerikai piacon 399 dolláron debütált, tehát kérdéses, hogy miként fogják ennyivel lejjebb csapni az árcímkéjét?!

A választ az értékesítésének módja szolgáltatja, ugyanis exkluzívan az Amazon.in oldalán lehet majd megrendelni és általuk beszerezni. Ergo, abszolút folytatják az online értékesítést, nem viszik offline-ba, hogy kedvezőbben tudják tartani az árát.

A Galaxy M42 5G-ről egyelőre semmi konkrétumot nem lehet tudni, de a netre került pletykák olyasmit rebesgetnek, miszerint: 6.6 inches, HD+ felbontású, Infinity-U formatervű Super AMOLED kijelző került előre; ami alatt lapul meg az optikai ujjlenyomat-olvasó. Az előlapi kamerája 20MP-en dolgozik, míg a hátoldalon négy szenzor mutatkozik. A fő optika 48MP-en, az ultraszéles 8MP-en, a mélység és a makro érzékelő pedig 5-5MP-en teszi a feladatát. Természetesen, az M-szériára jellemző méretes akkumulátortelepből neki is kijárt, amelyből 5.000 mAh-ás épült a készülék váza alá, ami biztosítsa az 1 napos üzemidőt.

A szoftveres terhelhetőségről a Qualcomm-féle Snapdragon 750G-s lapka gondoskodik. Kétféle memóriamodullal dobhatják piacra: 6GB-os és 8GB-os változatban, bár tárhelyénél csak 128GB-ost említenek. A microSD kártya bővíthetőség, illetve a tripla szlot szintén könyvelhető.

A kevésbé fontos pletykatények között a One UI 3.1-et emelném ki, mégis csak a legfrissebb felülettel vértezik fel, ami a Samsung készülékein futnak felsőbb körökben. Mint az a nevéből és a processzorlapkából kiderül, a főbb USP-je az 5G készség lesz, azaz sokkal gyorsabb internetezést és online életet tesz lehetővé. Töltőjénél a 15 wattos töltés módot említik, azaz az első generációs gyorstöltést.

A helyi leleplező eventjét a Samsung India Youtube csatornája közvetíteni fogja, ottani idő szerint 12 órás kezdéssel. Aki kíváncsi, az majd csekkolja. Mutatnék még néhány kreatívot hozzá:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.