Áprilisi biztonsági frissítést kaptak a Galaxy S8-ak


Túl vagyunk az április első felén, nekem pedig csak most tűnik fel, hogy a Samsung szép csendben útjára indította az áprilisi biztonsági frissítések telepítési opcióját. A legelső készülékek, amik a gyártónak a biztonsági rés foltozgatásával lettek fel vértezve a Galaxy S8-ak voltak, azon belül is: a Galaxy S8 és a Galaxy S8+. Tehát ismét igazolódott, hogyha csúcskategóriát választasz, akkor bizony odafigyelnek a szoftveres támogatottságra.

Forrás: Samsung

Oda bizony, hiszen 2017 tavaszán látott napvilágot a széria, aminek immáron négy esztendeje. Noha a főszoftver-frissítésről már le kell mondaniuk a felhasználóinak, hiszen Android 9-nél megálltak, a biztonságukra továbbra is odafigyelnek. Az update felajánlása a német (DBT) változatokon már megjelent múlt hét folyamán, a hazaikon valószínűleg a héten fut be, így egyáltalán nincs senki elkésve a telepítésével, hiszen elképzelhető, hogy az OTA szerverei még nem látnák a telepíthetőségi lehetőséget, így azt a telefon használói felé fel se tudja ajánltatni.

A Galaxy S8-nál a firmware verziója a csomagnak: G950NKSZ5DUD1, míg a Galaxy S8+-nál: G955NKSUDUD1. A Samsung elrejti mélyen azt, hogy mivel kapcsolatban kapnak a frissítést követően védelmet a termékek tulajdonosai, viszont a Sammobile információi szerint: 21 általános sebezhetőségen, valamint 30 súlyos (vagy kritikus) Google felé irányuló sebezhetőséget foltozták be, ezáltal tették adatainkat biztonságosabbá.

A Galaxy S8 termékcsalád 2017 elején debütált Android 7.0-val. Akkoriban még csak két főszoftver-frissítésre voltak jogosultak az okostelefonok. Android 8.0-ra 2018 márciusában, míg Android 9-re 2019 márciusában frissült fel. Azóta 2-3 havonta mindig megkapta a biztonsági javítását. Kicsit másabb volt a felállás tavaly júliusban, amikor mellette frissítettek két funkción is: az Üzeneteken és az Eszközkarbantartón. Várhatóan az év második felében veszti majd el teljesen az odafigyelést, hiszen a Galaxy S7-család utoljára 2020. októberben kapott csomagot, azóta se többet; persze csak, ha a tendenciát szem előtt tartják.

Ha le szeretnéd csekkolni, hogy befutott-e már a javítócsomag, akkor telepíts egy Samsung Smart Switch-et a PC-edre, majd adatkábellel kösd össze a termékeddel. A program elindítását követően felajánlja a lehetőséget, ha már elérhető; ha nem, akkor a Wi-Fi-s módszer se fogja megtalálni, amit a Beállítások menüponton belül találnál.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.