IP tanúsítvánnyal láthatják el a Galaxy Z Fold3 és a Galaxy Z Flip 2 duóját


Az összehajtható okostelefonoknál a tartóság továbbra is fejfájást okoz a gyártóknak. A Samsungnál a ki- és behajtogatásból közel 200 ezret bírnak, viszont ettől függetlenül vigyázni kell rájuk, mert sokkal kényesebb készülékekről van szó. Eleve a kijelzőjük cseppet sem annyira ellenálló, mint amit mondjuk egy Galaxy S21 Ultra-nál megszokhattunk; másrészről, a zsanér menti terület sokkal sérülékenyebb a mozgóalkatrészek mivoltából. Tegnap a SamMobile oldala exkluzívként hozta le a hír, miszerint az idei generáció újabb mérföldkő lehet, ugyan IP tanúsítvánnyal láthatják el, amire az elődök egyikénél sem volt precedens.

Az IP szócska az International Protection Marking vagy Ingress Protection Code elnevezés rövidítése, ami a Nemzetközi Védettségjelölése. Két számból tevődik össze, melyből az első tag a szilárd tárgyakra; míg az utó a vízre irányul. A Samsung a felsőkategóriában és az okosóráinál javarészt az IP68-at használja; míg az idei középkategória felső részében az IP67-et. Utóbbi a teljes mértékű porállóság mellett max. 1 méterig (30 percen keresztül) ad vizes behatásvédelmet. Mindkettő lehetővé teszi, hogy ne legyen probléma egy nagyobb nyári záporban történt használat során; vagy éppen pancsolás közbeni nyomkodás alatt.

A Galaxy Z Fold2 zsanérszerkezete.
Forrás: Samsung

A SamMobile olyan információhoz jutott, miszerint mindkét érkező összecsukható készül, azaz a Galaxy Z Fold 3 és a Galaxy Z Flip 2 is rendelkezni fog IP tanúsítvánnyal. Egyelőre a pontos besorolásról nincs konkrétum; viszont az könyvelhető, hogy a fentebb említett két variáció valószínűleg kizárható a sorból.

Az egyik népszerű szivárogtató, ANUJ ATRI (@anujatri005I) szerint a Galaxy Z Flip 2 (ami egyébként akár számozást ugorhat Galaxy Z Flip 3-ra) IP53-as besorolást kaphat. Ha igaz, amit ír, akkor a porellenállóságban is visszább léphet a Samsung. Az ‘5’-ös számozás majdnem a legmagasabb porelleni védelmet adja, ellenben még azért van lehetősége bejutnia a készülékváza alá. A ‘3’-as számozás pedig a fröccsenő víz elleni védelemre irányulna, amelynél a készülék helytállni függőleges irányból max. 60°-ig képes.

Bárhogy nézzük, ez mindenképpen hatalmas előrelépés lenne a Galaxy Z-termékcsaládnál, hiszen a vásárlói több száz dollár fizetnek többet, mint ha a Galaxy S-szériára tennék le a voksukat. Másrészről, minél tartósabb egy termék, annál könnyebben generál magasabb eladási mutatókat. Végtére is, senki se szereti az ablakon kidobni a pénzét.

A SamMobile azt is megerősítette, hogy a 2021-ben a Galaxy Z Fold 3 és a Galaxy Z Flip 2 (vagy Z Flip 3) futhat csak be az okostelefonok piacára; míg a levegőben pletyka szinten jelenlévő: Lite kiadás és az összehajtható táblagép variánsra legalább jövő évig biztosan várnunk kell.

IP tanúsítvánnyal láthatják el a Galaxy Z Fold3 és a Galaxy Z Flip 2 duóját” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.