Több újítással rukkolhatnak elő a Galaxy Z Fold 3-nál


Egyre inkább kezd beérni az a teória, miszerint az összehajtható termékcsalád veszi át a Galaxy Note-nak a területét. Az idei év más lehet, mint az előzők, hiszen a Samsung elhozta az első olyan Galaxy S-széria tagot, mely már kompatibilis az S Pen-nel. Igaz, nincs külön dedikált helye a ceruzának a készülék házán belül, csak tokkal oldható meg a tárolása, viszont valami elkezdődött… Valljuk be, az a nézet helytálló, miszerint létrehozzák a képességét az íróeszköz fogadásának, aztán ha a felhasználó szeretné használatba tudni, akkor előkapja (miután megvásárolta külön némi felárért); ha pedig nem, akkor sem érez hiányt. Cseppet sem lennénk meglepődve, ha ősszel kimaradna a next generation Galaxy Note, hiszen a kiszivárgott előzetes újabb szeget üt a dedikált tollas készülékcsalád koporsójában.

Kezdjünk mindent ott, hogy az Armor Skin vagy az Armor Layer megfelelő ellenállósággal rendelkezik az S Pen fogadására, ugyanis a Galaxy Z Fold 3 lehet a legelső összehajtható okostelefonja a világnak, ami képes az írás digitalizálására. Már sokan a második generációjánál elkezdték találgatni, hogy megkapja a lehetőséget, s ezáltal tényleg exkluzívan prémium készülékké érik, azonban mostanra – legalábbis ezen kifotózás alapján – könyvelhető tényként kezelhető. (Egyébként volt egy ugyanilyen snitt a Galaxy Z Fold2-nél is!)

A Galaxy Z Fold 3 renderfotója.
Forrás: Ben Geskin

Újításokról beszéltem a címben, így nem lehet elmenni azon tény mellett sem, hogy a Samsung megpróbálkozik a képernyő alá épített kamerával. Nagyon bátor húzás mindez, hiszen ha mellé menne a mutatvány, akkor is van B-tervük, amit a csukott állapotú, külső panelen (cover display-en) lévő szelfikamerával oldanak meg. Történetesen arról volna szó, hogy a belső kijelző lesz teljes panel, ami szó szerint kivágásmentesítettek mindenféle módon. Vélhetően az ujjlenyomatolvasót megtartják az oldalsó bekapcsológombba ágyazva.

Megreformálták a hátoldalon lévő kameraszigeten lévő szenzortrió dizájnját is. Az internet népe egyből a Sony Xperia 1 lll-mal kezdte el azonosítani a majdnem azonos elképzelést, amire csak annyit tudnék mondani, hogy mindig lesznek szösszenetnyi hasonlóságok a konkurencia termékeivel, hiszen sok alternatíva nincs három szenzornak a kamera elrendezésében. Vagy csak Nekem van beszűkült látásmódom?

Továbbá az a hír járja, hogy immáron egységesen 120Hz-es adaptív kijelzőpanel kerülhet belülre és kívülre, amivel az élményt tovább növelik. Mellesleg még keskenyebb kávákkal dolgoznak, hogy a készülék-kijelző aránya növekedhessen.

Terjengenek olyan pletykák is, miszerint por- és vízellenállóságra fel lesz készítve, de csak IP53-as besorolással. Részletekbe azért se merülnék, mert külön cikk formájában már érintettük. Mindenesetre továbbra sem tűnt el a specifikációs jellemvonásai közül, ami remekül hangzik. Zárásképpen, még néhány fotó a lehetséges színvariánsokról:

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .