Már letölthető a Galaxy Buds applikáció a Microsoft Store-ból


Évek óta hallhatjátok, hogy a Samsung és a Microsoft között egyre szorossá érik a partnerkapcsolat. Számos húzást lehetne felsorolni, ami a kollaboráció végeredménye, elég csak gondolni: (1) a Cloud Gaming elterjedésére, amit oda-vissza reklámoznak; vagy (2) a Samsung Cloudból kiragadott Galériának az átköltöztetése a Microsoft OneDrive-ba. Most egy újabb lépcsőfokra léphet a kötelék, ugyanis a Galaxy Buds-ok végre valahára normálisan használhatók Microsoft Windows operációs rendszerrel, ugyanis elérhetővé tették a Microsoft Store-ban a Galaxy Buds programot, amivel nem csak egy szimpla vezeték nélküli fülhallgatót kapunk, hanem tudásához mérten egy teljesen használható terméket.

Ez az első hivatalos program, ami támogatja a két rendszer kommunikációját. Derenghet a „Galaxy Buds Manager” nevű is, melyet harmadik fél fejlesztett le; viszont az azóta eltávolításra került a Microsoft hivatalos áruházából. Ha tippelnem kellene, akkor valószínűleg a most érkezett office változat miatt történhetett.

A Galaxy Buds programon a Microsoft Store-ban.
Fotó: Galaxy Világa

Teljesértékű applikációt ígértem. Meg is kapjuk, ugyanis amellett, hogy a Microsoft Windows operációs rendszerrel teremti meg a 100%-os kommunikációt és felhasználói élményt, a listán helyet kap: a HoloLens és a Surface Hub is. A cirka 20MB körüli alkalmazás támogatott termékei között: a Galaxy Buds+, a Galaxy Buds Pro, és a Galaxy Buds Live foglal helyet. A Galaxy Buds-szal is megy! A telefonos app-ban elérhető funkciók, be- és kikapcsolható beállítások mind jelen vannak – ezért is írtam fentebb, hogy „egy teljesen használható” terméké érik a fülesünk, hiszen előtte nem lehetett hangstílust állítani, vagy éppen aktív zajszűrést.

Talán a leghasznosabb funkciója a programnak a frissítések lekövetése, ugyanis, ahogy észleltem, teljesen más szerverekkel kommunikál, mint a telefonos változat, ami azért jó hír, mert sokkal hamarabb tűnik fel egy szoftver update-nek a felajánlása.

A Microsoft a Webáruházába már elérhetővé tette a termékeket vásárlási formában, melyeket az alábbi linkeken találhattok:


Zárásképpen még egy szoftverfrissítésre szeretnénk felhívni a figyelmet, ami május elején futott be a Galaxy Buds Pro-ra. Eléggé korrekt stabilizálást kapott. Az R190XXU0AUD5 buildszámon futó pakkban nem csak az aktív zajszűrésen hegesztettek, hanem új funkciók is kerültek bele. Lentebb olvasható a hivatalos patch note-ja.

Forrás: Samsung

Buildszám: R190XXU0AUD5
Android verziója: RTOS 1.0
Kiadás dátuma: 2021-05-03

Az alábbiak az újdonságok:

  • A „Labs” új funkcióval egészült ki: Dupla koppintás a fülhallgató szélén.
  • Az érintés és nyomva tartás műveletnél a működés elgondolása megváltozott, és stabilizációs kódok kerültek alkalmazásra.
  • Az ANC (Aktív zajkioltás) mozgás/beszélgetés érzékeléséhez stabilizációs kódokat adtunk hozzá.
  • Stabilabb és megbízhatóbb rendszer

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.