Eldőlni látszik a nevek játéka!


A Samsung elég izgalmasan indította a 2021-es évet azáltal, hogy stratégiát váltott. Nem telt el hónap Unpacked esemény nélkül. Akkor, amikor éppen nem az IM divíziójukat (értsd: mobil, tablet és kiegészítőik) éltették, beütemeztek más jellegűt – mint pl.: legutoljára a BEspoke eseményt. A dél-koreai vállalat a nevekkel is elkezdett az elmúlt időszakban játszani. Tavaly a Galaxy S20-szal feltűnt a színen a Galaxy S20 FE, amit íratlanul csak Fan Edition-ként tartunk számon. Ezzel hozott egy újabb „utótagot”, amelyet legeslegelőször a Galaxy Note 7-nek az újra kiadott változatánál vezetett be a köztudatba, miután az alapszériákat vissza kellett hívnia akkumulátor problémákból fakadóan.

Az „FE” utótagra bátran rá lehet mondani, hogy várton túl teljesített, mert az érdeklődőknek nagyon tetszik az elnevezés. Egyáltalán nincs degradáló jellemvonása, mint a korábbi elképzeléseiknek. Elég csak felidézni a távolabbi múltból a „Lite” szócskát, amit a Galaxy S10 Lite és a Galaxy Note 10 Lite esetében újraélesztettek. Nem fogytak úgy, mint ahogy szerették volna! A régi időkben a „Core” is egy eléggé elterjedett fosztóképzővel bíró szócska volt, amit megint csak maguk mögött hagytak.

A jelek szerint a tablet fronton eldőlni látszik az irányvonal, amit tartani szeretnének. Kijelentésemet az alábbi SamMobile oldalán talált fotó bizonyítja a legjobban, amelyen a nemsokára bemutatásra kerülő belépő-/középkategóriás tablet látható:

A Galaxy Tab A7 Lite megfizethető tabletek frontját erősíti.
Forrás: SamMobile

A Galaxy Tab A7 Lite néven bukkant fel a Galaxy Tab A7 2020 olcsósított változata. Mindebből arra következtetnénk, hogy a Lite utótagot megtartják a marketingesek az alacsonyabb árszegmensű készülékek frontjára; míg a csúcskategóriásoknál egy sokkal fülbarátabb FE megtoldást tesznek a verziószámok mögé. Ezzel pedig tényleg kezd beigazolódni az a Google által berögzített sor, miszerint a Galaxy Tab S7 FE-ként várhatjuk a flagship killer táblagépet.

De most koncentráljunk a Galaxy Tab A7 2020-nak az utódjára, ami egy álló tabletnek ígérkezik 8.7 inches LCD kijelzővel, melynek felbontása nagyjából 1.340×800 px-re tehető. A jelenlegi híresztelések szerint két színben láthat napvilágot: feketében és szürkében/ezüstben.

Tényleg olcsó lesz, mert nagyjából 150 euróra becsülik a nyitó árát, ami nem túlzottan sok; de nem is kapunk olyan combos hardvert mögé. Elég csak rápillantani a processzorára, aminél a MediaTek MT8768-at említik, másabb nevén a Helio P22T-t; ami mellé 3GB-nyi gyorsítótár kapcsolódhat. Két tárhely választási opciót ajánlhat fel régiónként váltakozva a Samsung: a 32GB-ost és a 64GB-ost. Ha tippelnem kellene, akkor hazánkat a nagyobb elkerüli messziről. A memóriakártya bővíthetőség ugyanúgy jelen lesz, mint bármelyik másik testvérénél.

Álló tablet in the house.
Forrás: SamMobile

Újdonságok sorában tűnik fel a sztereóhangzás. Jacket se spórolták ki belőle. Az előlapi kamerája 2MP-en, a hátlapi 8MP-en teszi a dolgát. Akkumulátorkapacitásánál 5.100mAh-t említenek, amelyet 15 wattal tölthetünk maximum. Bejelentése május végén, június elején történhet meg. Természetesen hazánkba is lehet vele számolni.

Kijelentésemre pedig az alábbi fotó a bizonyíték:

Már belistázták a Galaxy Tab A7 Lite-ot.
Forrás: Samsung Magyarország | Találat: Galaxy Világa

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.