A Samsung lecserélheti a Bixby-t, egy 3D-s vizuális asszisztensre?


Bátran leszögezhető, hogy a Samsung hadilábon áll az asszisztens rendszerével. Hiába szeretné a Bixby-nek a befutását, a felhasználók vagy feleslegesnek érzik; vagy csak ódzkodnak tőle. (Előttem vannak azok az idők, amikor a Galaxy S8-nál a dedikált indítógombja miatta, mennyi savazást kapott!) Semmiképpen sem lehet népszerűnek nevezni, ezért talán azt se véletlen, hogy mindent megtesznek az átütő siker érdekében. Twitteren bukkant fel a Lightfarm Studios és a Samsung tulajdonában lévő Cheil Agency leleplezése, melyben egy háromdimenziós karakterre hívják fel a figyelmet – csak éppen mindez valami oknál fogva azóta már törlésre került.

A Lightfarm Studios által elkészített karakter már csak a webarchívumban fedezhető fel, de szokták mondani: ami egyszer az internet felkerül… az bizony ott marad. A virtuális fiatal lány sötétbarna hajjal, kék szemmel és a Pixar vagy a Dreamworks animációs hősnőire emlékeztető jellemvonásokkal lett felvértezve. Természetesen a ruházatánál a jól megszokott – ha bemész egy pl.: hazai Samsung Experience Store-ban, akkor az ottani női értékesítőkön ilyen stílusú – fekete póló/blúz köszön vissza, valamilyen Samsung Galaxy felirattal. (Azért annyit megjegyeznék, hogy nála baloldalt a feliratozás, nem pedig jobboldalt.)

Így festene Sam.
Forrás: Lightfarm

A karakter, amelynek már volt 2D-s verziója, teljes átalakításon esett át, hogy visszatéren a közösségi hálózatra 3D-s változatban; sokkal modernebb, izgalmasabb és sokkal több kifejezést, pózt és különböző textúrát tartalmazva. Az egész folyamat során a csapat reális anyagok kifejlesztésére öszpontosított, melynek végeredménye, hogy sokkal esztétikusabb Sam tűnik fel.

magyarázta a publikációjában a Lightfarm.

Szóval Sam eltávolításra került a Lightfarm oldaláról, amiből arra tudnánk következtetni, hogy porszem kerülhetett a gépezetbe ismét. Ergo, a Samsung inkább valamilyen hivatalos úton szeretné leleplezni az újdonsült karakterét; vagy éppen az sincs kizárva, hogy egyelőre csak bétaprojekt státuszban van számontartva, azaz fejlesztés alatt áll. Bármelyik is állhat a háttérbe, már a neten vannak a hivatalos karakterfotók, amiket a közönség eléggé pozitívan fogadott; így azelőtt se zárkoznánk el, hogy kiadták feladatként a szivárogtatását, mellyel felmérhetik a közönségnek a reakcióját. Szerintünk ez állhat a valós háttérben!

A Galaxy S8-nál debütált legelőször a Bixby, ahol külön dedikált hot button-t kapott, hogy mindig kéznél legyen az indítása. Noha, még sokat kell fejlődnie a Google AI megoldásához, nem szeretne egyáltalán lemondani róla. Pl.: ha felidézitek, akkor nemrégiben a felsőkategóriás vezeték nélküli fülhallgatói (Galaxy Buds Live és Galaxy Buds Pro) megkapták a Bixby támogatást. Ott van még a nyelvterült bővítésének ténye, hiszen indiai szintén a listájára került.

Sam sorsa tehát sok kérdőjelet von magával. Nem hinnénk, hogy a Bixby kihalását idézni elő a érkezésének híre, inkább arra tudnánk asszociálni, hogy kiegészítő jelleggel érkezne; mégis csak manapság egyre nagyobb teret hódít a AR matricák népszerűsítése. Ha feltelepítitek a Samsung AR-zóna applikációját, akkor rengeteg kiegészítő sablon tudok még tovább

Az animációk felskiccelt rajzai.
Forrás: Lightfarm

A Samsung rajongók éltek is a kiszivárgott képek terjesztésének lehetőségével. Megannyian elkezdték a TikTok-on promózni Samet, ami azért példaszerű, mert kb. a Samsung ingyen marketinget csinálnak, illetve bebizonyítják, hogy „bevezetése” jót tenne a mesterséges intelligenciával ellátott asszisztens rendszerüknek, ami azért eléggé el van a versenytárs mellett nyomva. (Mellesleg a Syko – BrooklynBloodPop című nótájával nyomatják, csakhogy a felkapott tartalmak körében jelenítődjön meg.)

Kíváncsian várom, hogy a következő időszakban lesz-e hírünk Samről?! – Bizonyos források szerint nincs kilátás alatt, hiszen egy átlagos névről van szó, ami elveszik az éterben, nem úgy, mint a Bixby, ami egyértelműen azonosítja a Samsungot. Aztán lehet az Alexa sorsára jut, ki tudja!

Mindenesetre a karakter kreátorlistáját másolnám a törölt oldalról, akik a karakter megszületésében ténykedtek:

Director: Rafael Vallaperde
Art Director: Giselle Almeida
CGI Coordinator: Gustavo Rodrigues
Original Concept: Samantha Rodrigues
2D Artists: Mayara Sampaio, Jhonatan Lechar
3D Artists: Ramon Lima, Lucas Falcão, Jhonatan Lechar, Weslley Nereu
Simulation Artists: Rafael Moco, Ramon Lima, Rafael Coppola
Grooming: Lucas Falcão, Jose Mauro Lobão
Rigging: Weslley Nereu
Animation: Viviane Rodrigues, Weslley Nereu
Post-Production: Marcéu Lobo
Producer: Mariana Gomes
Sales Manager: Bárbara Galvão

Zárószó gyanánt, mutatnék még fotókat:

Ha netán nem töltődne be a webarchívum, akkor klikk a [2] oldalra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.