Csak 2022-ben érkezhetnek a nívós tabletjei a Samsungnak


Bennfentes források szerint, már 1 hónap sincs hátra, hogy a Samsung megtartsa a soron következő Unpacked Event-jét, melynek középpontjában: a következő generációs összehajtható készülékeiről és okosóráiról hullhat le a lepel, illetve a közkedvelt Galaxy S20 FE utódjáról. Nem kevés termék kerülhet a portfóliójába, mindezt egy olyan időszakban téve, amikor a tech piaca még mindig küszködik a chipset hiánnyal, valamint a gyártással az alapanyagok hiányából fakadóan – amit a COVID-19 világjárványnak az utószele hozott el.

Most bizonyos oldalak úgy informálódtak, hogy a nyár közepére/végére beütemezett Galaxy Tab S8-termékcsaládnak a bevezetését elcsúsztatják. Akadnak arról pletykák, hogy 2021 utolsó negyedévében megtörténhet a debütálása, azonban amit sokan célszerűbbnek tartanak, az a 2022-es esztendő első fele. Nem lenne buta húzás az sem, ha a Galaxy S22-k mellé pakolnák be, afféle extra kütyük gyanánt.

Koncepciófotó a Galaxy Z Fold Tab-ról.
Forrás: LetsGoDigital

A feltételezést sok tény támasztja alá. Kezdjünk mindent a Galaxy Tab S7 FE-nél, amelynek csak az 5G képes változata került a boltok polcaira, ugyanis a Wi-Fi-s variánsnak a gyártását csak ősszel kezdik el. Részben a döntés mögött az alapanyag hiány áll; illetve, a SIM kártya képesnek az értékesítésével tovább tudják erősíteni az 5G-s piaci jelenlétüket! Az már csak egy másik dolog, hogy ezzel csorbítják a sikerét a terméknek, hiszen sokakat a felár ténye rendít meg, és helyette dönt másik termék mellett. Ergo, eléggé kétélű a szituáció.

Elemzők szerint az ilyen váratlan húzások olykor sikert hozhatnak. Révén, hogy a Galaxy Tab S8-termékek nem sokban hozhatnának újítást a Galaxy Tab S7-ekhez képest (picivel erősebb hardver, és ennyi!), így nem lenne olyan mértékű az érdeklődőknek az elszántsága a váltása iránt. Tény és szivárgás való, hogy immáron három családtaggal lehet számolni, hiszen 14,6 inches modellel szintén bővülhet a portfóliója, ami izgalmasan hangzik, de a dél-koreai vállalat is tudja, hogy ez kevés, ezért megvárják a következő Qualcomm processzort, amivel a versenytársak méltó ellenfelei lehetnek. Addig pedig a gyártási nehézségek is helyre állhatnak.

„A főnix születése is feláldozással jár”, hiszen azáltal, hogy nem érkezik 2021-ben új, flagship tabletcsalád, úgy várhatóan veszteni fognak a tablet piacának részesedéséből. Látszik ellenben az, hogy nem akarnak kapkodni, kivárásra játszanak, ahogy azt tették a Galaxy S6 után. És a Galaxy Tab S7 tulajdonképpen hozta kötelezőt. Nem utolsó sorban, legalább a Galaxy Tab S7 FE-nek tudnak teret biztosítani az érvényesülésre.

Erős évnek ígérkezik 2022, hiszen nem csak a Galaxy Tab S8-ak futhatnak be, hanem azt rebesgetik, hogy ekkor debütálhat a Galaxy Z Fold Tab, vagy hívják akárhogyan az összehajtható tabletjét a Samsungnak. Az egyik közkedvelt forrásom szerint a jövő év második- vagy harmadik negyedévében kerülhet a piacra, ami meghozhatja a fentebb említett áttörést, amit előbbi csak közelítgetni próbál, de ez eléréstől nagyon távol fog állni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.