Kérdéses a Galaxy S21 FE léte!?


Mint azt tegnap már olvashattátok, a Galaxy S21 FE aloldalai elkészültek több képviseletnél, köztük a magyarországinál is, azonban ez még nem azt jelenti, hogy a megjelenés meg fog történni. A 2021-es év se könnyebb a tavalyinál, ugyanis azáltal, hogy az felhasználók nyitni kezdtek a kínálatok felé, a gyártóknak megnehezedett a dolga, ugyanis nagyobb a kereslet; melynek hatására készlethiányok soráról lehet beszámolni. Bizonyos külföldi médiumok szerint, pontosan ez okozza a fejfájást a leendő Fan Edition körül.

Az egyik dél-koreai forrás értesülései szerint, a Galaxy S21 Fan Edition (FE) október közepi Unpacked eseményét törölte a Samsung Electorincs, ugyanis a dél-koreai vállalat el kezdte felülvizsgálni a piacra dobását.

A Galaxy S21 FE külsejének elrendezése.
Forrás: SamMobile

A cikk két fő, ám ugyanoda orientáló problémára hívja fel a figyelmet. Az egyik a globálisan jelenlévő chipset hiány, amellyel egész évben küzdenek a gyártól – köztük a Samsung is. A tervek szerint a Qualcomm-féle Snapdragon 888 5G kerülhet a Galaxy S21 FE váza alá, aminek eléggé nagy a keletje a versenytársak körében is. A másik ok, a Galaxy Z Flip3 5G-nek a fogyása, ami várton felül teljesít, és amelyben ugyanez a lapkakészlet foglal helyet. Ergo, ha útjának indítanák a folyamatot, azzal lehet, hogy csorbítanák a foldable terméknek a népszerűségét, amit egyáltalán nem szeretnének, hiszen lassan 5 év már annak, hogy kigondolták a stratégiájukat, melynek célja: hogy a jövő okostelefonjává varázsolják.

Nem feltétlenül gondolnám azt, hogy jelenpillanatban végérvényesen törölték a terméket, ugyanis két évvel ezelőtt a Galaxy S10 Lite és a Galaxy Note10 Lite, azaz az a két termék, ami újranyitotta a vonalat az év utolsó hónapjában mutatkozott be és debütált. Való igaz, hogy a Galaxy S20 FE ilyenkor már előrendelésben dübörgött a 2020-as esztendőben, de mivel a chipset probléma addigra még talán mérséklődhet.

Ne feledkezzünk el arról se, hogy a Galaxy Tab S7 FE csendespremier formájában rajtolt. Ergo, nem verték nagydobra a létezését. Első körben az 5G képes SIM kártya variánsával árasztották el az országokat, majd szeptemberben tudott csak mellé csatlakozni a Wi-Fi-s változat, miután sikerült a forrásaikból felszabadítani erre a célra. Simán kinézem, hogy a kevésbé fontos termékeik kisebb visszhangot kapnak. Egyet is kell értenem @TheGalox_ twitteres úriemberrel, aki szerint a Galaxy S21 FE a Galaxy Fit3 és a Galaxy Tab A8 2021 duójával tűnhet fel októberben.

Október 12-én lesz egy eventje a Samsungnak, bár nem hinnénk, hogy ekkor telekommunikációs dolgokból is prezentálnánk újdonságot. Ne írjuk le a terméket, hiszen keletje van a megfizethető flagship termékeknek – pláne az iPhone 13 és a Google Pixel 6 érkezésével.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.