Napelemes megoldással érkezhet a közeljövő következő generációs Samsung okosóra


A Samsung minden téren törekszik arra, hogy innovációt mutasson. Az elmúlt években rengeteg pénz invesztáltak a Galaxy Z-termékcsaládjukba, hiszen iránymutatóként szeretnék diktálni a jövő trendjét. Meg is tesznek mindent annak érdekében, hogy a vásárlók egyre nagyobb csoportja válassza a kínálatukat, abból is a foldable variánsokat. Az okosórák területén a Galaxy Watch4-gyel és a Galaxy Watch4 Classic-kal bátran ki lehet jelenteni, hogy elérték a csúcsot. Mindent tudnak, amit tudniuk kellene, már csak az üzemidővel kellene valamit kezdeniük, hiszen az új operációs rendszerük, a Google-féle WearOS alig másfél napig bírja, amit combosnak semmiképp se lehet nevezni.

A LetsGoDigital szúrta ki, hogy a közelmúltban, dátum szerint 2019-ben benyújtott a Samsung Electronics az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalába (USPTO) egy szabadalmat, amit idén szeptemberben tettek közzé, és ami egy napelemes megoldásra hívja fel a köz figyelmét. Hoppácska, mégis csak lehet évekig titkolni dolgokat? Ez most meglep.

Igy festene a koncepció maga.
Forrás: LetsGoDigital

Mielőtt felkapnátok a fejetek, és melegebb – akarom írni: naposabb – éghajlatra küldenétek a dél-koreai vállalat mérnökeit, mivel Magyarországon nem sok energiát nyernétek vissza; mindenképpen megálljt parancsolnék, hiszen a céljuk nem az, hogy a hálózati áramforrást váltsák le, hanem inkább valami olyasmi, hogy bármikor legyen lehetőségetek vészutántöltésre. Nyilván vannak azok a helyzetek, amikor az okostelefonotokban lévő vezeték nélküli visszatöltést nem alkalmazzátok, mert a telefon üzemidejének meghosszabbítása fontosabb, mint egy okosóráé. Ilyenkor jöhet jól az elképzelés, amit megálmodtak. De mi is ez?

A Samsung érdekes elképzelése arra fókuszálna, hogy napelemet építenének a termék szíjába, ami valamilyen érintkezéssel kapcsolódna az okosórában helyet foglaló telepekhez, s azokat töltené.

Nyilván felvet nagyon sok kérdést a szabadalom, de van két fontos tény köztük. 1) A legegyszerűbb megoldás egy fix szíj kreálása lenne, amit anno a Galaxy Gear és Galaxy Gear2 termékeknél láthattunk utoljára. Teóriám alapját képezi az, hogy a csatlakozási pontok meghibásodási pontokat eredményeznek. Másrészről, a vízállóságot is tartaniuk kell. Ezt azonban nehezebb kivitelezni. (Akinek volt az említett órák közül bármelyik, annak derenghet, hogy a töltő csatlakozási pontja korrodálódott.) 2) Mint minden gyártó, úgy a Samsung is sok dolgot védet le, de ez nem azt jelenti, hogy meg is valósítják azt. Nem tudom, emlékeztek-e a Galaxy Round-ra?!

Nem gondolnám, hogy a következő Galaxy Watch termékekben köszön vissza a véglegesített technológia, de az tény és való, hogy ezzel nagyot tudnának villantani az okosóra piacán. A Galaxy Watch4-ekkel sikerült a hardveres dolgokat maximalizálni, amelyet szoftveresen kell már csak tovább finomítani. A környezettudatosság viszont nem áll messze tőlük, elég csak a Galaxy Z Fold3 5G-t vagy a Galaxy Z Flip3 5G-t felidézni, amelyeknél is alkalmazták az echo gyártást. Holott ezek a termékek nem éppen egy-kétszázezer forintba kerülnek.

Zárószóként talán még annyit említenek meg a legvégén, hogy a legújabb QLED intelligens TV távirányitójánál már alkalmazták a napenergiás töltési megoldást, amit az év elején mutattak be.  

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.