Csak egy koncepció, amiből úgy sem lesz semmi!


A Samsung évente rengeteg szabadalmat nyújt be, csakhogy ők is fitogtassák, hogy van elképzelésük bőven a jövő készülékeiről. Egy ilyen koncepcióra bukkant a LetsGoDigital oldala, melynek formatervét tervezőasztalra a Technizo Concept álmodta meg. Mielőtt megőrülnétek a fotók látták, ismételném, hogy csak egy koncepcióképről van szó, tehát egyáltalán nem biztos, hogy megvalósításra kerül – de majd a miértekre lentebb kitérek! Most inkább vessünk egy kószapillantást a kreálmányra, ami egyáltalán nem egy Samsung elképzelésre emlékeztet.

A Galaxy Z Fold és a Galaxy Note hibrid megoldása lehetne.
Forrás: SamMobile

Kezdenék mindent ott, hogy a jövő társadalma éhezik az S Pen és az összehajtható készülékek fúziójára. Részben meg is kapták mindezt a Galaxy Z Fold3 5G által, azonban egyetlen probléma továbbra is adott, még pedig az, hogy a tollnak nincs megoldva a készülékbe való dokkolhatósága, azaz kell venniük egy olyan kiegészítőt (Szilikontok S Pen-nel vagy Clear View tok S Pennel), ami rendelkezik foglalattal. Természetesen, nem szabhatja meg a gyártó, hogy tokban hordják a méregdrága kütyüjüket, ami tény és való, hogy jobban fest anélkül. Ez a koncepció talán megoldást találhat a fennálló probléma orvoslására.

Fentebb írtam, hogy nem éppen Samsung elképzelésről beszélhetünk, hiszen a dél-koreai gyártó az in-folding típusú megoldásokat preferálja. Az ok kézenfekvő, hiszen kevésbé sérülékeny, mint az out-folding megoldás. Másrészről, utóbbinál jelentkezhet a túlfeszülés, ami a kijelzőnek cseppet sem tesz jót.

A teoretikus koncepció „csak” Galaxy Z Fold Note néven kering az interneten, melynek egyik fele fix lenne, tehát, ha a nagy kijelzőt vesszük alapul, akkor baloldalról növekedne. Abszolút a Huaweinek az egyik termékére emlékeztet, már csak ebből kiindulva lehet kukázni az elképzelést. Pusztán nem akarják, hogy felemlegessék nála. A másik, maga az S Pen foglalat, ami valami nagyon idétlen kialakítással rendelkezik – arról nem beszélve, hogy kivétele a Galaxy Note-okhoz képest cseppet se egyszerű és kézenfekvő. A szabadalom szerint, lenne egy bemélyedés a hajlítható kijelző mögött, ami olyan vastagságú lenne, hogy az S Pen könnyedén elférjen.

Az S Pen ezáltal, inkább csak a nagy kijelzőn történő használatra fókuszálna. Ez bugyutaság, hiszen magát a felhasználást korlátoznák vele, amit nem akarna a Samsung. Értem, hogy a Galaxy Z Fold3 5G-nél a belső kijelzőre fókuszál az alkalmazása, de nem feltétlenül kell tovább vinni ezt a vonalat, mert a technológiák folyamatosan változnak.

A Galaxy Z Fold és a Galaxy Note hibrid megoldását egy jó pofa koncepciónak tartjuk, de semmiképpen sem a jövő okostelefonjának, amiből több milliót fog értékesíteni. Egyszerűen a Samsung nem az out-folding típusú kijelző megoldást preferálja. Ez egy fontos érv mellette, amiről már többször állást foglalt. Helyette előbb kerülhet a piacra egy rollable megoldás.

Ti mit gondoltak a koncepcióról?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.