Ismét tartolt a Samsung Display az okostelefon-kijelzőpiacán


A Samsung a kezdetek óta büszke a kijelzőjére. Mióta nyomon követem az okostelefonjainak változásait, azóta a fejemben van az a tény, hogyha valamiben (Super/Dinamikus) AMOLED kijelző van, az sokkal nagyobb üt, mint ha csak egy TFT vagy egy IPS panel mutatkozna. Egyszerűen nagyobb fényerőre, tökéletesebb kontrasztra, látványosabb színmegjelenítésre képesebb – nem beszélve a betekintési szögről, ami megint csak plusz érv mellettük. Száz szónak is egy a vége, nem véletlen, hogy az egyik legnagyobb riválisa is váltott, de majd lentebb kitérek a részletekre.

Most csak annyit mondanék, hogy a Samsung Display toronymagasan vezeti a mezőnyt. Majdnem a piac felét uralják a 48%-os piaci részesedésükkel, melyre a Strategy Analitics hívta fel a köz figyelmét, akik egy eléggé részletes kimutatást készítettek.

A 2021-es évben az okostelefon-kijelzőpiacának alakulása.
Forrás: Strategy Analytics

A második helyen tűnik fel a BOE 15%-os házrészével. Ugye ők onnan lehetnek ismerősek, hogy voltak olyan kezdetleges pletykák, hogy bizonyos Samsung modellekbe ez a panel épült volna, mellyel pénztálcabarátabbá és versenyképesebbé tehetnék a konkurenciához képest; viszont ez a hír megcáfolásra került. Mondjuk az indiai piacon tényleg minden rupia számít, de szerencsére elálltak ettől az elképzeléstől – már ha valóban a fejükben volt.

A harmadik helyen a Tianma Microelectonics zárt, ami 8%-ot húzott be a tortából. Nyilván, akadnak más gyártók, de ők hárman formálják leginkább az okostelefonok piacát.

Az előre jelzésük szerint, a csúcskategóriás megjelenítési technológiák, különösen az összecsukható kijelzők iránti szezonális kereslet további növekedést fog hozni a piacnak. A folyamatos alkatrészhiány azonban hatással lesz a kulcsfontosságú termékkínálatra.

mondta Stephen Entwistle.
Jelenlegi kijelző rangsor a DxOMark oldalán.

A Samsung közben lecsúszott a dobogó legfelső fokáról a kijelzőivel, amit hosszú ideig a Galaxy S21 Ultra 5G-vel tartott. Nem kell azonban túlzottan aggódni, hogy oda már sosem kerül vissza, hiszen lehetne félnivalók azáltal, hogy a DxOMark csapata manapság nagyon elmarasztalja a hátlapi és előlapi kameráit; viszont nem kell, ugyanis az Apple-nek is ők szolgáltatják a megjelenítőket. Ha pedig a fenti listára néztek, akkor szinte adja magát, hogy a következő generációs csúcskategóriás készülékei a jövő év elején visszafoglalják azt, ami tényleg őket illeti.

Őrülök, hogy a Samsung Display ereje megrendíthetetlen az okostelefonok-kijelzőpiacán, ahol már évek óta veretlennek számít.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.