A Galaxy Watch4 okosórák se maradnak ki a Bespoke-buliból

A szerdai Unpacked event nem csak a Galaxy Z Flip3 5G Bespoke Edition bejelentéséről szólt, hanem úgy amblokk a Bespoke-nak a térhódításáról, ugyanis a legnépszerűbb összehajtható telefonjuk ilyen stílusú kiadása mellett a gyártó az okoskiegészítőire is kiterjesztik a „csináld magad” dizájnt. Egyelőre csak a legújabb okosóracsaládjuk, a Galaxy Watch4 és a Galaxy Watch4 Classic élvezheti ezt a fajta „törődést”, de vélhetően ezzel útnak indítanak egy új vonalat, ami megéri a maga felárát. Hányszor hallani, hogy a gyártók a felhasználókra kényszerítik a színeket, most azonban ők dönthetnek arról, hogy milyen összeállításban szeretnék megvásárolni. Kb. ugyanez megy a ruhaiparban, ahol a vásárlók a saját stílusukhoz kapcsolhatják a viselt ruhaneműket.

A Bespoke vonal elsőkörben azokat az országokat érinti, amely vásárlói bázisa az átlagosnál nagyobb, gondolok itt: az USA-ra, Dél-Koreára vagy európai szinten Németországra. Érdemes megfigyelni azt, hogy még régió szinten is eltér a felhozat és a megvalósítás, melyet a cikkben prezentált képernyőfotókkal mutatnék be.

Az USA-ban lévő Galaxy Watch Bespoke felülete.
Forrás: Samsung US | Kreálta: Galaxy Világa

Az alapelképzelés pofonegyszerű: miután kiválasztod a hozzád legközelebb álló óravázat, dönthetsz a szíj kilétéről is. Előbbinél nincs újdonságok, ugyanazok a színek és méretek köszönnek vissza, mint ha bemennétek bármelyik viszonteladóhoz; utóbbinál azonban már felelhetők olyan óraszíjak, amelyeket csak külön vásárolva tudnátok az órátokhoz alkalmazni.

A listán az alábbiak tűnnek fel:

  • Hybrid Leather Band: fekete, ezüst, fehér, zöld, mustársárga, piros, barna (camel) és rózsaszín színben;
  • Sport Band: fekete, ezüst, zöld, fehér, rózsaszín, mustársárga, piros, olivazöld és sötétkék (navy) színben;
  • Extreme Sport Band: fekete, fehér, sötétkék és rózsaszín színben;
  • Milanese Band: fekete és fehér színben;
  • valamint Ridge Sport Band: fekete, fehér, ezüst, zöld és sötétkék színben.

Külön pozitívum, hogy odafigyeltek a szíjméretekre, ugyanis, amikor a kosárba helyezitek, akkor van lehetőségetek kiválasztani, hogy S/M vagy M/L változatban szeretnétek-e megvásárolni. (Utóbbi, ha jól tudom, akkor kettő vagy három lyukkal hosszabb, azaz a vastagabb csuklók termékei.) Árakról azért nem beszélnék, mert szíjstílusonként eltérő.

Németországban lévő Galaxy Watch Bespoke felülete.
Forrás: Samsung DE | Kreálta: Galaxy Világa

Szerintem ez egy jó irányvonal. Maga az elképzelés az 100%-ban Samsung.com exkluzív, tehát Samsung Experience Store-okban sincs lehetőség a megvásárlásra. Magyarországon egyelőre nincs jelen a Galaxy Watch Bespoke Studio, azonban ez a jövőben változhat, csak ki kell várni a vásár napját, hiszen ez amolyan pilot projekt, melynek lényege, hogy ha az elképzelés tetszik a felhasználóknak, akkor egyre több piacon üti majd fel a fejét.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.