Immáron közvetlenül a gyártótól is rendelhető az eSIM képes Galaxy Watch 4 termékcsalád!

Akik emlékeznek arra a nyár végi cikkünkre, amelyben ecseteltük, hogy bátran vásárolhattok szolgáltatótól eSIM képes okosórát; már biztosan beszerezték maguknak! Akarva-akaratlanul heti szinten beleszaladok abba a kérdésbe, miszerint: Miért nem érdeke ezeknek a modellnek az értékesítése a Samsung-nak?! Ugye – a cikk megírásának napjáig legalábbis – a Samsung LTE változatú okosórái csak és kizárólag a Telekom által volt forgalomban, melynek indoklását olyan egyszerűen le lehetett zavarni azzal a ténnyel, hogy ők szolgáltatnak hozzá háttérszolgáltatást! Hosszú ideig se a Telenornak, se a Vodafone-nak nem volt kiépítettsége – bár utóbbi csak nyár végén indította el az eSIM szolgáltatást, népszerűsítő kampányról aligha tudok beszámolni.

Tehát a Telekom által vásárolhattuk meg az amúgy független terméket, melyet más európai országok eSIM szolgáltatásával is bátran használhattatok. Mellesleg a listaára ugyanaz, mint amennyiért forgalmazásba értékesíteni kell. Sehol semmi felár! Mégis akadtak olyan érdeklődők, akik nem adták be a derekuk, hanem inkább elálltak a vásárlási szándékuktól. Most azonban remek hírt hoztam, ugyanis immáron a Samsung.com oldalán is van lehetőség a termékek megvásárlására.

Íme az élőpélda a jelenségre.
Forrás: Samsung | Kreálta: Galaxy Világa

Az LTE (vagy másabb megnevezésben: az eSIM képes) és a Bluetooth okosóra között a leglényegesebb különbség, hogy előbbi az okostelefonunk nélkül is képes hálózatra (méghozzá 4G-sre) csatlakozni, ugyanis rendelkezik modemmel. Ezáltal fogadhatjuk a hívásaink és SMS üzeneteink, valamint a Samsung fiókon keresztül átjön minden értesítés az okosóránkra úgy, hogy közben az se Bluetooth-szal, se Wi-Fi kapcsolattal nincs összekötve. Az egész hátulütője, hogy üzemidőben gyengébb, hiszen ez az „elérhetőségi jelenlét” azért megzabálja az aksi idejét.

A Samsung.com (tippre, bár nem megerősített) a Samsung Week keretei között megkezdte Magyarországon a Galaxy Watch 4 eSIM és a Galaxy Watch 4 Classic eSIM értékesítését. Nincs egyelőre információnk arról, hogy a korábbi szériákból várható-e beérkezés; ha minket kérdeztek, akkor nem, hiszen az újnak az eladási mutatóinak feltornászásán van a hangsúly.

Mutatnánk az árcímkéket, és a választható színeket:

Termék:Nyitóár:Színvariáció:
Galaxy Watch4 eSIM 40mm119 990 FtRózsaszín (SM-R865FZDAEUE)
Fekete (SM-R865FZKAEUE)
Ezüst (SM-R865FZSAEUE)
Galaxy Watch4 eSIM 44mm129 990 FtZöld (SM-R875FZGAEUE)
Fekete (SM-R875FZKAEUE)
Ezüst (SM-R875FZSAEUE)
Galaxy Watch4 Classic eSIM 42mm154 990 FtFekete (SM-R885FZKAEUE)
Ezüst (SM-R885FZSAEUE)
Galaxy Watch4 Classic eSIM 46mm169 990 FtFekete (SM-R895FZKAEUE)
Ezüst (SM-R895FZSAEUE)

Azáltal pedig biztosra veheted a garanciáját, hogy közvetlenül a Samsung.com-ról rendeled, mert hát mégis csak közvetlenül a gyártótól érkezik futárszolgálat formájában. Általában a kiszállítás 2-3 munkanapot vesz igénybe, melyet csak és kizárólag bankkártyás fizetésű tranzakció érvényesítéssel tudtok véglegesíteni. Ha pedig az okosóra adott, akkor irány bármelyik szolgáltató, amelyik az eSIM szolgáltatást forgalmazza és már nyitottabbá válik a világ.

Pláne, hogy egyre több bank kapcsolódik a Google Pay általi fizetés módhoz, de majd erről később írok részletesebben. Most csak őrüljünk ennek a plusznak, amire eléggé sokat kellett várni, hiszen a Galaxy Watch eSIM volt a legelső LTE változatú okosórájuk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.