Mikor érkezhet a Galaxy S22 termékcsalád?


Novemberbe átlépve arra gondolhatnánk, hogy a Samsung nem készül semmiféle meglepetéssel az év utolsó időszakára, azonban szó sincs ilyesmiről. Okostelefon megjelenéssel még számolhatunk, de csak régió szinten, amire majd kitérek külön cikk formájában, viszont most koncentráljunk valami másra, hiszen a Galaxy S21 FE 5G eléggé megkavarta az év elejére beütemezett stratégiáját. Helyesbítenek, ugyanis a chipset hiány és a piacok alakulása befolyásolja legfőképpen, hogy ilyen hányattatott sorsa legyen. Illetve a Galaxy Z Flip3 5G népszerűsége, azonban nem akarom folyton folyvást ismételni magam, evezzünk más vizekre.

Szeptemberben több képviselet elkészítette az SM-G990B/DS típusszámon debütáló Galaxy S20 FE utódjának az aloldalát. Amikor októberben érződött, hogy nem fog megérkezni, mindenhol inaktiválásra került, melyből azt szűrte le a külföldi médiumok többsége, hogy befellegzett a sikerszériának – mert bizony a Fan Edition roppant mód felkapott készülékcsalád lett. Remek ár/érték arányt képvisel. Kár lenne kukázni, mert kell 200 ezer forint környékére flagship killer.

Azért hoztam fel ismételten a Galaxy S21 FE 5G-t, ugyanis az egyik legmegbízhatóbb szivárogtató szerint alakul a jövő évi menetrend:

Ice Universe úgy tudja, hogy a Samsung marad az ez évi stratégiájánál, azaz még januárban piacra dobhatják a következő Galaxy S-termékcsaládot. Állítása szerint, január utolsó hetében, amihez azért lenne néhány szavunk.

Természetesen nem kérdőjelezzük meg a forrást, hiszen nagyon sokszor, nagyon közeli információk látnak napvilágot; és a feltételezésének az is alapot ad, hogy az Apple új iPhone-jainak sikerét egy új termékkel lehet minél előbb megtörni. A képletbe mindössze a Galaxy S21 FE 5G zavar be, amit a Samsung nem akar veszni hagyni. Megbízható forrásom ugyan nincs, azonban az internet ad kellő támpontot, hogy megerősítsem azon kijelentésem, miszerint a január inkább február lehet, hogy ne hagyják veszendőbe a Fan Edition érát.

A Galaxy S21 FE 5G aloldala a Samsung Magyarországon.
Kreálta: Galaxy Világa | Forrás: Samsung

Mindezt arra alapozom, hogy ismételten élesítésre került több régióban, köztük Magyarországon is a terméknek az aloldala. Olyannyira, hogy még a keresőben sem rejtették el a szemfüles kutakodók elől. Eszerint két változattal mindenképp számolhatunk:

A típus beszédes, hiszen az ‘SM-G990B’ jelenti a terméket, illetve az 5G képességet; az ‘EUE’-vel prezentálják a régiót. A köztes kód pedig a színt leplezi le, azaz a ‘ZW’ a fehérre, míg a ‘ZA’ a szürkére utal – legalábbis, ha a Galaxy S21 sémájára alapozok.

Tehát két forgatókönyvvel állhatunk szembe:

  1. A Galaxy S21 FE 5G-ről nem mond le a Samsung, hiszen élesítette újfent az aloldalát több régióban. Ha tartani akarják magukat Ice Universe szivárogtatásához, akkor decemberben le kellene leplezniük, hogy január elsőfelében megindulhasson az értékesítése, s ne befolyásolja a Galaxy S22 sikerét azzal, hogy házon belül kreál konkurenciát az árpontjával! Vélhetően erős hardverje lesz, nem véletlenül nem mutatkozott mostanság Geekbenchen.
  2. Csúszni fog a Galaxy S22 termékek premierje februárra. Ezzel se járnának rosszul, hiszen a flagship killer jelzőjével lehet az alapmodelleknek méltó versenytársa a Fan Edition kiadás, ami által simán elveszi a közönségét.
  3. Igaz kettőről írtam, de azért a pakliban ott van az a tervezetlen tervezet, miszerint elengedik a Galaxy S21 FE-t; vagy éppen nem szánnak neki nagy leleplezést, hanem csendesbe indítják útjának, mint nyáron a Galaxy Tab S7 FE-t.

Száz szónak is egy a vége: a Galaxy S22 termékcsalád 2022 első negyedévében érkezhet meg, ha nem lesz olyan mérték chipset hiány, vagy éppen gyártás által felmerülő probléma, ami miatt csúsznia kell a premierjének. Szerintetek, melyik forgatókönyv a legsanszosabb?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.