Nagy valószínűséggel notch-csal érkezik a Galaxy Tab S8 Ultra


Úgy fest, a Samsung kicsit átformálta a tablet stratégiáját. Lehet, hogy az év elején számoltak egy esetleges Galaxy Tab S8 termékcsaláddal, viszont a piac formálódásával (chipset hiány + szűkülő érdeklődőszám) elálltak a premierjétől, hiszen a Galaxy Tab S7-ek ellátják a rájuk bízott feladatot – akik pedig kicsit olcsóbban akarnák megúszni a vásárlást, azoknak ott a Fan Edition változat. Szinte biztosan könyvelhető, hogy 2021-ben nem újítják meg a szériát, helyette a 2022-esre készülnek. A nagy dobásuk pedig, legalábbis a szivárgásokra alapozva nem annyira elképzelhetetlen, hogy az ‘Ultra’ utótag feltűnik a szegmensben.

A jelenleg csak Galaxy Tab S8 Ultra-ként számon tartott legerősebb és legnagyobb variáns azonban szembe megy mindennel, amit eddig a gyártó képviselt és közölt. Az Infinity szóval illetett kijelző változatok (O, U, V és Flex) azért születtek, hogy ne legyen egyik termékénél sem összefüggő, folytonlagos kamera bevágás, ami rontja a felhasználói összélményt. A legfrissebb renderfotón ellenben ilyennel mutatkozik:

A Galaxy Tab S8 Ultra renderffotón.
Forrás: Onleaks x 91Mobiles

Míg a tech fanok többsége azért megrágja és szimpatizál a lehetséges megvalósítással, ezzel egy időben fel is vet legtöbbünkben egy keresztkérdést, ami az egyik versenytársukhoz kapcsolódik, az Apple-höz, aki azért használ notch-ot, hogy a háromdimenziós arcfelismerése villámgyorsan szállítsa a nagyobb védelmi faktort! Tehát, akkor lehet számolni 3D-s arcfelismeréssel végre valahára?

Nem! – megválaszolnám rögvest, ugyanis a notch két kameraérzékelőnek ad helyet. A szokásos fő szelfie modul mellé egy ultraszéles optikát tesznek. Nagyjából úgy, mint anno a Galaxy S10+-nál, csak éppen nem Infinity-O megvalósítás formájában. (Vajon a nagy kijelzőnek a mérete miatt állhattak el a korábbi megvalósítástól, mellyel költséghatékonyabbak lennének?)

Maradnak a 2D-s arcfelismerésnél, amit továbbra sem fognak népszerűsíteni, nem úgy, mint az ujjlenyomat-olvasót. Igaz, a jelenlegi szivárgások szerint csak optikai kerülhet a képernyő alá, ami eléggé lelombozó tény egy vélhetően 400 ezer forint felett nyitó tabletnél. Talán egy fokkal jobbnak tűnne az az elképzelés, hogy integrálljak a bekapcsológomba, mert ha mondjuk alul-középre pozíciónálják, akkor nem éppen lesz kényelmesen egyszerű a feloldása.

A Galaxy Tab S8 termékek már Android 12L operációs rendszer alatt futó One UI 4.1-gyel debütálhatnak az év első felében, de a nyár eleji zónát se zárnám ki.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.