Gyors és ígéretes kamerszenzorokkal debütálhat a Galaxy S22 Ultra 5G


November utolsó napjai se telhetnek szivárgásmentesen. Hiába van a tech közönség rápörögve a Black Friday hétvégére, azért tudnak újdonságokat hozni a legnevesebb leakerek, csakhogy még inkább felhívják a figyelmet arra, hogy a Samsung jövő év elején, megint egy olyan csúcskategóriás készüléket szeretnének a piacra dobni, amely sok millió vásárlót fog bevonzani. A Galaxy S22 Ultra-ról naponta lehetne cikkezni, viszont helyette próbáljuk azokat a leak infókat kiszűrni, amelyek fontosabbak. Ezért esett most a választás a képfeldolgozó egységeire, azaz a lehetséges szenzorjaira, ahol azért akadnak false bemondások.

Történt ugyanis az, hogy egy másik – általam is követett Twitterező – rossz paramétereket tett közzé, amelyet Ice Universe egyből helyesbített. Jegyezném meg, teljesen jogosan, hiszen sokan megpróbálkoznak bemondásos változatban követőtábort építeni, viszont a fejlesztések mögött nem kevés tervezés van, tehát, akkor, amikor a Samsung úgy dönt, hogy nem háromszor 12MP-ellel dolgozik, mint pl.: a Galaxy Z Fold3 5G-nél, akkor annak oka van.

Ice Universe információi szerint, ezekkel számolhatunk:

  • 108MP Improved version of HM3 main 1/1.33″ 0.8µm F1.8 FOV 85
  • 12MP 0.6X sony 1/2.55″ 1.4µm F2.2 FOV 120
  • 10MP 10X new sony 1/3.52″ 1.12µm F4.9 FOV 11
  • 10MP 3X new sony 1/3.52″ 1.12µm F2.4 FOV 36
Koncepciófotón a Galaxy S22 Ultra 5G lehetséges kinézete.

Kezdjünk mindent a főszenzorral, aminél megtartják a 108MP-et. Ugye ez az az érzékelő, amelyet a Xiaomi-val közösen fejleszt a dél-koreai vállalat. Immáron a harmadik ráncfelvarrására lehet számítani, de hogy miben fog újat mutatni, az roppant jó kérdés, mert a paraméterei nagyjából ugyanazok, mint a másodikgenerációnak. Megtartják a 85°-os gyújtótávolságot, az 1.8-as fényérzékenységet, valamint az 1/1.33 collos szenzorméretet. Ezzel pedig az is körvonalazódik, hogy 200MP 2022-ben Galaxy S-szériában nem várható.

Új széleslátóval érkeznek. A 12MP-es felbontást megtartotta a Sony, ellenben változtatott két dolgon. Az egyik, hogy szűkebbre vették a látóterét, ami 123°-ról 120°-ra redukálódik. A másik pedig a zoom-visszaterjedelem, ami 0,5x-össégről 0,6-szorosságra módosult. Ha tippelnem kellene, akkor a makrofotózáshoz lesz köze a változtatásnak. Vélhetően tisztább, élesebb, és kevésbé összenyomott fotók készülhetnek általa.

Ahogy a Galaxy S21 Ultra-nál megszokhattuk, megint csak két zoom objektívvel próbálják teljesebbé tenni a fotózást. Mindkét képalkotó fizikai méretét – 1/3.24 inchről – megnövelték 1/3.52 inchre, azaz javítottak a fénybeérkezésén. Növeltek a képpontméretén is – mindezt úgy, hogy közben a fényérzékenységen nem rontottak. Ez pedig a Space Zoom fotózást, valamint a portré módot népszerűsítheti.

A Galaxy S22-termékcsalád a jelenlegi híresztelések alapján 2022 februárjában érkezhet. Ismételten két chipset adja majd az erőforrást, tehát reménykedjünk, hogy az Exynos végre visszahódítja a trón magának.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.