Jövőre teljesen felfrissül a tablet portfóliója a Samsungnak


1 évvel ezelőtt sosem látott magasságokban emlegethettük a tablet piac iránti keresletet. Szerintem, az okokat senkinek sem kell részleteznem, hiszen a koronavírus első és második hullámából fakadóan rengeteg terület állt át a digitális életre, melynek egyik alapeszközévé vált. Fel is lendült úgy az érdeklődés, amilyenre 2015 utolsó negyedéve óta sem volt példa. Ez az esztendő azonban hozta a várt zuhanást, de még mindig jól áll a szénája a szegmensnek. Az életünk kezd visszaállni a régi kerékvágásba, amit a gyártók megérezhettek, hiszen úgy istenesen talán csak az Apple villantott egy nagyobbat, a többiek részéről csak az éves kötelező érkezett.

Azaz annak kellett volna érkeznie, azonban a chipsethiány szintén sújtotta ezt az iparágat. A Samsung májusban piacra dobta a Galaxy Tab A8 Lite 2021-et, júniusban a Galaxy Tab S7 FE 5G-t, majd szeptember tájt a Galaxy Tab S7 FE Wi-Fi variánsát. Nem érkezett olyan hú de megváltó termék se a belépőszintre, se a középkategóriába, se a felsőbe.

A renderfotókon pozoló Galaxy Tab S8 Ultra kinézete.
Forrás: Onleaks

A jelenlegi felállás szerint, valahogy így festhet a következő háromnegyedévnek a tablet bevezetési ütemterve:

2021 novembere / decembere:
Galaxy Tab A8 (SM-X200)
Galaxy Tab A10.1Hiába volt év elején szó róla, egyelőre halott projektnek tűnik.

2022 januárja / februárja:
Galaxy Tab S8 (SM-X70x)
Galaxy Tab S8+ (SM-X80x)
Galaxy Tab S8 Ultra (SM-X90x)

2022 nyara:
Galaxy Tab S8 FE (SM-X506)

Természetesen a felsőkategóriába szánt tabletek többsége 5G képes SIM kártyás változatban debütálhat. Ugyanúgy, mint a Galaxy Tab S7+ esetében azt tették, hiszen jelenlegi célja a dél-koreai vállalatnak, hogy minél nagyobb szeletet ragadjon ki a következő generációs hálózati kompatibilitással bíró tortából.

Mint azt fentebb írtam, a Galaxy Tab A10.1 aktuális, naprakész változatáról hiába beszéltünk az év elején, nagyon elcsendesedett körülötte minden. Olyannyira, hogy egyszerűen a típusszámának felderítése is vakvágányra futott.

A Samsung eredetileg a Galaxy Tab S8-termékcsaládot már idén nyáron bevezethette volna, azonban vélhetően a chipset hiány, illetve a Galaxy Tab S7 FE életpályájának az ellehetetlenítése miatt dönthetett a csúsztatás mellett. Mindenesetre, jó döntésnek tűnik, hogy megvárták az Apple termékeinek a bevezetését, mert könnyebben fognak tudni válaszolni hardveres és szoftveres megoldásokkal. Felsőkategóriás táblagépet amúgy sem évente váltanak le a felhasználók, de még a kétéves ciklus se igazán merném kijelenteni, inkább a hármat vagy a négyet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.