Tökéletesítés lesz a Galaxy Z Fold4 fókuszában


Azért van roppant egyszerű helyzetben a Samsung a Galaxy Z-termékcsalád esetében, mivel alapvetően köztudott tény, hogy milyen úton kell a szériának haladnia. 2022-ben a negyedik generációját várjuk, ám számos fejlesztésre váró területet lehetne kiemelni, amire elérheti a tökéletes végkivitelt. Abban simán egyet lehet érteni, hogy a dél-koreai vállalatnak nem érdeke az, hogy mindent egyből elénk tálaljon. Nyár végére esedékes a next-generation premierje, melynél egyes pletykák szerint nem a hardveren, hanem a vázon lesz a legfőbb hangsúly.

A Samsung a zsanérszerkezetet szeretné tökéletesíteni.

A Galaxy Z Fold3 5G két zsaneréja a fotón.
Forrás: Samsung

A termékcsalád fő húzóereje a futurisztikájában rejlik. Az, hogy összecsukható és széthajtható egy okostelefon még mindig „menő”. Az árcímkéje egyelőre a(z egyik) taszító tényező, azonban a Galaxy Z Flip-alcsaláddal szeretnék megalapozni, az elérhető árú változatot. Az érdeklődők többségét manapság a készülékek vastagsága foglalkoztatja, hiszen egy szűk farmerban kényelmetlen a vastagabb termék. A Galaxy Z-k pedig azok, hiszen a szállítást ebben a formában a legcélszerűbb végezni, még ha szétnyitva vékonyabb, ám szélesebb és sérülékenyebb is. (Tudok olyan embert mondani, aki szétnyitva használja 99%-ban. Ritka, de létező különc réteg.)

A netre került pletykák szerint, a Galaxy Z Fold4 abban újulhat meg, hogy a Samsung átgondolta a zsanérszerkezetét, és immáron kettő helyett eggyel szeretnének dolgozni. Ezáltal csökkenthetnék a termék vastagságát. A szimplára történő áttérésnek van egy másik oka, ami a költségben mutatkozik, hiszen felezhetik az előállítással járó kiadásaikat – amelyet a felhasználók a végső árképzésében érezhetnek meg. A vékonyabb kialakítás, és a költségcsökkentés mellett a tartósság is kiemelhető, hiszen a két zsanérnak nem kell szinkronban működnie, ezáltal a meghibásodás mértéke redukálható.

További jó hír, hogy az a rebesgetés is felcsapta a fejét, hogy maradnak az oldalsó, bekapcsológombos ujjlenyomat-olvasót megtartják.

Amire vélhetően nem születik látványos megoldás, az a képernyő alá integrált szelfie kamerának a minőségnövekedése. Hiába szeretnék a csúcsok csúcsaként eladni, ez a technológia még annyira gyerekcipős, hogy maximum a belső részbe „dobozolják” (ismét), mert Google Meet-ezni és Teams-ezni tökéletes, minden másra pedig használják a normális, „ódivatú”, ám sokkal jobb minőségű érzékelőket. Nem hinnénk azt sem, hogy az S Pen dokkolási lyukra találna, azt talán majd a Galaxy Z Fold5-nél oldhatják meg.

Szerintetek, milyen forradalmi újítás érkezhet az idei Galaxy Z-termékekbe?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.