Bora bíborban pompázik a Galaxy S22


Július 26-án megtörtént a leleplezés, amiről már a nagyobb sajtós orgánumok napokkal ezelőtt beszámoltak, miszerint a Galaxy S22 termékcsalád egy bizonyos tagja új színben tündökölhet. Ismét eljátszotta ugyanazt a dél-koreai techóriás, amit az előző esztendők többségében, miszerint, hogy a kiadáshoz képest nagyjából fél évvel új erőre „kapatja” (ha létezik ilyen kifejezés!) bizonyos termékét egy eddig még nem debütált színnel.

Nyarat a legtöbb felhasználó a levendulával és a lilával azonosítja, hiszen ki ne szeretne egy levendulamezőn könyvet olvasni a nagy csendben? – Valami hasonló ötlet pattanhatott ki a marketingesek fejéből, amikor megszületett a Bora Purple elnevezés, amit a Samsung Magyarország csak Bora bíborként említ. (Mondhatnám azt, pasiként sok közöm nincs a kevert színekhez, de a bíbort olvasva valami pirosas-lila jutna az eszembe, mint sem ez a színvilág, de hát ne vesszünk el a részletekben!)

Fotó a Samsung Magyarország oldaláról.
Forrás: Samsung

A Samsung kedveli a lila színt, amelyet előszeretett használ a felsőkategóriás termékeinél. Tekintsük át, hogy az elmúlt időszakban, melyik kütyüjénél miként nevezte ezeket:

  • a Galaxy S8 | S8+ és a Galaxy Note8 esetében: Orchid Gray-ként,
  • a Galaxy S9 | S9+ esetében: Lilac Purpleként,
  • a Galaxy Note9 esetében: Lavender Purple-ként,
  • a Galaxy S20 FE esetében: Cloud Lavender-ként,
  • a Galaxy Z Flip LTE esetében: Mirror Purple-ként,
  • a Galaxy S21 | S21+ esetében:Phantom Violet-ként,
  • a Galaxy S21 FE esetében: Lavender-ként,
  • míg a Galaxy Z Flip3 esetében: Phantom Lavender-ként.

A Galaxy S22 termékcsaládnál se annyira ismeretlen a lila, hiszen Violet-ként kapható, viszont nem teljesen olyan ez az összeállítás, mint a Bora Purple. Míg az alapelgondolásnál a keret és a kamerasziget kapott egy afféle rózsaarany árnyalatot és csak a hátlapja lett lila, addig a Bora bíbornál ezek is lilára váltottak – kicsit intenzívebb változatban. A képekre pillantva úgy tűnik, hogy mattosították a hátlapját, de nyilván élőben adja ki majd magát, hogy tényleg átörököltették ezt a jellemvonást.

A Bora egyébként a koreai nyelvben lilát jelent. Sonia Chang, a Global Brand Marketing csoport alelnöke így nyilatkozott a színről:

Pasztell és semleges tónusaival a Bora Purple az optimizmust és a nyugalom érzését testesíti meg. A választás erejével kibontakozik a világ. Akár a K-Pop sztár vagy, akár élethosszig tartó lila szerelmese, neked találtuk i a Galaxy S22 Bora Purple-t.”

Sonai hozzátette, hogy ne csak a Galaxy S22 5G-nél (mert amúgy a két másik “nagyobbiknál” nem lesz jelen!) számoljunk vele, hanem még ebben az évben más új izgalmas Galaxy eszközöknél is. Gondolva arra, hogy az értékesítése 2022. augusztus 10-én rajtol, a nyár végi Unpacked eseményük bemutatója után 1 nappal, nincs kizárva, hogy valamelyik Galaxy Z-termékük is megkapja ezt a színvilágot. A felvetés pedig azért lehet helytálló, mivel ha egy pillantást vettek a teaser plakátjára, akkor ugyanúgy mutatkozik a lila szín.

Szerintetek a Z Flip vagy a Z Fold családnál számíthatunk egy ilyen színnel?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.