Csendben elstartolt a lila szín értékesítése


Júliusban számoltunk be, hogy a Galaxy S22 termékcsalád egyes tagjainál új színt vélhetnek a vásárlók felfedezni. Kicsit öröm ez az ürömben, hiszen azok, akik már megvásárolták a terméket becsapva érezhetik magukat, mert lehet, hogy ez jobban tetszett volna nekik, s ezáltal érdemes lett volna kivárni a nyári uborkaszezont élénkítő időszakot. A Samsung viszont hozott egy új színt a legújabb S-szériás flagship modelljéhez, amit nem a BTS kollaboráció jellemez. Mondom mindezt azért, mert a színárnyalat kísértetiesen hajaz arra a bizonyos lila színre, amit anno a Galaxy S20+ BTS Edition-nél megléptek – legalábbis pasi szemmel a lila az lila, nincs további mellékárnyalata.

A Galaxy S22 5G lila színben.
Forrás: Samsung

A csavar, hogy most csak és kizárólag a legkisebb modellnél, azaz a Galaxy S22 5G-nél érhető el. A két nagyobb testvére nem kapta meg a színárnyalatot, ami nem egy szokatlan húzás a dél-koreai stratégáknál. Ezáltal prioritásba szeretnék helyezni azt a terméket, vélhetően azért, mert az Apple legfrissebb és legkisebb modelljére akarnak nyomást produkálni.

A teljesség kedvéért leírnám, hogy eddig magyarországi forgalomban a Galaxy S22 5G 8/128GB-os változata: fantomfehérben, fantomfeketében, zöldben és rózsaaranyban; míg 8/256GB-os variánsa: fantomfehérben és fantomfeketében volt megvásárolható. Most melléjük csapódott a lila szín mind a két modell esetében.

TermékRAM/ROMTípusszám
Galaxy S22 5G8/128GBLila [SM-S901BLVDEUE]
Galaxy S22 5G8/256GBLila [SM-S901BLVGEUE]
Képernyőfotó a Samsung Magyarország hozzákapcsolódó aloldaláról.
Forrás: Samsung

Azáltal, hogy új színdebütált, nincs semmi felár. Ugyanabban az árfekvésben és árkedvezményben részesül, mint a testvérszínei. Másfelül, érdemes az elnevezésen is lovagolni, ugyanis megváltak a Bora bíbor színnévtől, és helyette csak lilaként könyvelték el. Ha az alaplogikát vesszük, akkor jó döntést hoztak, hiszen a Bora a koreai nyelvben, míg a Purple az angolban jelenti a lilát. Ergo, kicsit olyan szájíze lett volna az egésznek, mint ha csak a „bacon szalonnát” említeném. Helyette mertek egyszerűen gondolkodni.

Másik pozitívum a Samsung Magyarország mellett, hogy nem csak az alapmodell, azaz a 8/128GB-ás változatnál hozták be a hazai piacra, hanem az eggyel nagyobbnál. Erre se volt még példa az elmúlt esztendőkben. Érdemes amúgy belegondolni, hogy hiába nagyjából 10-20 ezer forint felár jellemzi a dupla tárhelyet, a vásárlók többsége mégsem fizeti ki, hanem helyette a különbözetet kiegészítőre költi el.

Dizájn megvalósításban sincs különbség: matt hátlapot, valamint fényes kameraszigetet és keretet kapunk. Nektek elnyerte a tetszésetek?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.