Elmaradott a Samsung összecsukási technológiája, de okkal


Augusztust a foldable termékek debütálása jellemezte. Nem csak a Samsung mutatta be az új generációs modelljeit, név szerint: a Galaxy Z Fold4 5G-t és a Galaxy Z Flip4 5G-t, hanem a versenytársak is, mint pl.: a Motorola a Razr 2022-t vagy a Xiaomi a MIX Fold2-t. A SLASH Gear oldala számolt be egy érdekes cikkről, ami az összehajtható készülékek összecsukási technológiájának kielemzésére ment rá. Tömör lényegi mondanivalója nem más, mint hogy a konkurenciához képest a Samsung megoldása elmaradott technológiailag. Érdekes mindezt úgy olvasni, hogy közben Indiában a pre-order időszak első 12 órájában 50 ezer előrendelőt regisztrált az ottani képviselet, ami egy alapvetően kritikus piac.

A foldable termékek csuklópántjának jelentősége állítólag nem csak a telefon összecsukhatóságában rejlik, hanem az összecsukható képernyő görbületében, tartósságában és megbízhatóságában. A Samsung eddig egy hagyományosabb megoldást alkalmazott, amely összecsukott állapotban egy érezhetőbb rést hagy maga után, ezáltal a gyártó kevésbé görbült és rugalmas panelt használ. Ilyennel debütáltak a legutóbbi, a bevezetőben említett termékei.

A versenytársaknál látható vízcsepp csuklópánt-megvalósítás.
ForrásXiaomi Launch

Ezzel szemben a Xiaomi, a Huawei és az Oppo új technológiával lépet a piacra, amit csak szlengesen „vízcsepp csuklópánt-megoldásként” emlegetnek. Az elképzelés lehetővé teszi, hogy a képernyő hajlítási területe összehajtva belesüllyedjen a telefon testébe, így afféle vízcsepp formát prezentálva. A vízcsepp zsanéros megoldás előnyei között szerepel, hogy összecsukott állapotban a hézag mértéke jelentősen kisebb, mellyel a fogyasztók elégedettebbek, hiszen veszít a vastagságából a termék.

A Samsung azonban nem véletlenül hangsúlyozza ki, hogy már 1 évtizede nem kevés pénzt, energiát és kutatói órát öltek a technológia megvalósítására. Állításuk szerint, a kutatás-fejlesztési szakaszban megállapították, hogy a vízcsepp zsanér használatával a készülékeik IPX8-as vízállósági szintjét fel kellett volna hagyniuk.

A dél-koreai vállalat ezzel a húzással megtartotta azon pozícióját, miszerint ők az egyetlen olyan gyártók, akik vízálló hajlítható kijelzős készülékkel rendelkeznek. Az IPX8 tanúsítvány kimondja, hogy nem kell attól tartania a felhasználóknak, ha elkapja őket egy eső, vagy éppen ráborítják a pohárvizet a készülékre, ugyanis akár 1.5 méteres édesvízben, akár 30 percig tartó alámerítést is kibír. Természetesen, strandon és medencében nem ajánlott a használata, de az már egy másik dolog. Aki járt már úgy, hogy egy komolyabb nyári esőzés elkapta, és a zsebében lévő telefonja beázott, az tudja értékelni.

Másrészről, a Samsung kihangsúlyozza, hogy még megbízhatóbb lett a belső paneljük. Megnövelték a tartósságát, ezáltal jobban ellenáll a karcoknak és az ütéseknek. Nem utolsó sorban a minimum 200 ezer hajlítást továbbra is garantálják.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.