Legalább 5 éves csúcskategóriás mobilokra érkezett frissítés a napokban


Egy váratlan, ám cseppet sem szokatlan húzást lépett meg a Samsung, ugyanis nemrégiben új firmware-frissítést adott ki az egyik, a már legalább 5 éves csúcskategóriás készülékére. A SamMobile értesülései szerint, a Galaxy Note8 termékre futott be egy új update, ami arra hivatott, hogy a GPS-t tegye helyre. Ez azonban a folytatása egy bug eltűntetésnek, hiszen a sztori napokkal korábban kezdődött, amikor a hasonló cipőben lévő: Galaxy S7 és Galaxy S8 okostelefonokra is élesítésre került egy hasonló, melyek közül utóbbi párosa már nem támogatott elméleti síkon.

A Galaxy S7-nél és a Galaxy S7 Edge-nél a G93xFXXU8EVG36 buildszámon van számon tartva a javítás, mely utoljára 2020 novemberében kapta meg az utolsó biztonsági frissítését. A Galaxy S8 és a Galaxy S8+ esetében a G95xFXXUCDVG4 buildszámú frissítést ajánlja fel majd a készülék tulajdonosainak. Hasonló cipőben van ez a termékcsalád is, hiszen utoljára 2021 áprilisában kínálták meg egy biztonsági frissítéssel. Mondanom se kelljen, a fejlesztők máshoz nem nyúltak, így a biztonsági javítási szint mindkét modellnél maradt az előző.

Illusztrációs fotón a Galaxy S7 Edge
Forrás: Samsung

Augusztus 19-én a Galaxy Note8 is betársult az érintettek körébe, így senkit se lepjen meg, ha a készüléke felajánlja a letöltésnek a lehetőségét. Az N950FXXUGDVG5 buildszámú update-nél tényleg csak a GPS stabilitás javítását emelték ki, de hogy ez valójában mit takar, azt mindenki csak találgatja. A biztonsági frissítése maradt a 2021 augusztusi csomagból átörököltetett.

A SamMobile értesülései szerint több mint egy tucatnyi országban élesítették az update-eket, mint pl.: Spanyolországban, az Egyesült Királyságban és Írországban, Magyarországon, Bosznia-Hercegovinában, Franciaországban, Olaszországban, Portugáliában, Németországban, Ausztriában, Romániában, Svájcban, Cipruson, Görögországban, Hollandiában, Csehországban, Belgiumban, Dél-Afrikában, Szerbiában vagy éppen Ausztráliában.

Ha az érintett modelleknél GPS kapcsolati problémákat tapasztaltatok, akkor mindenképpen ajánlott a telepítése, melyet a megszokott módokon értek el: vagy a készülék beállításának szoftverhez kapcsolódó menüpontjában; vagy PC-s formában a Smart Switchen keresztül.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.