Most akkor érdemes várni a Galaxy A73 5G-re?


Lassan fél évvel a bejelentését követően még mindig ott tartunk, hogy sokan várják a Galaxy A73 5G magyarországi premierjét, ami azóta se történt meg. A termék kitűnik a középkategóriás készülékek sorából, hiszen a 108MP-es optikai képstabilizátorral ellátott főkamerája a Galaxy S-szériát idézi meg, illetve az a fajta Super AMOLED+ display, amit beleépítettek inkább a felsőkategória alsó szegmensét juttatja az ember eszébe. Abszolút egy kecsegtető árat társítanánk mellé, nagyjából 200 ezer forint körülit, azonban a tavaszi leleplezése óta sincs az európai piacon jelen.

A Galaxy Világa stábja úgy döntött, hogy a Samsung Magyarországot megkeresi azzal a kérdéssel kapcsolatban: Mi van valójában a termékkel? Tervezik-e annak bevezetését, melyre az alábbi válasz érkezett:

„A Samsung Galaxy A73 5G készüléket Európában nem forgalmazza a vállalatunk, így Magyarországon sem lesz elérhető.

A Galaxy A73 5G egyik kreatív fotója.
Forrás: Samsung

A sokakban felmerült kérdések tisztázását azért tartottuk fontosnak, mert 1) egy tucatnyi olyan érdeklődő lehet, akik arra várják, hogy a bevezetése megtörténjen; illetve 2) akadnak olyan helyek, ahol 249 990 Ft-os vételáron be lehet rá nevezni, pl.: az eMag oldalon. Utóbbit azért se javasoljuk mivel, ha a képviselet részéről nincs jelen a portfólióban, akkor a hivatalos jótállás se tárul az esetleges gondok elhárításához. Ne dőljetek be az ilyen ajánlatoknak, nézzetek alternatívákat.

Akadnak viszont régiók, ahol jelen van a termék, mint pl.: Indiában. Ez azért érdekes tény, mivel náluk inkább az árérzékenyebb Galaxy M-széria van online térben prioritás alatt. Csak szólnék, hogy az év első felében Európába bevezetésre került a Galaxy M53 5G – holott a kontinensükön inkább az A-széria diktálja a tempót a versenytársaknak.

A Galaxy Világa stábja úgy véli, egyik kizárja a másikat. Kvázi azért nem érdeke az európai piacnak a Galaxy A73 5G-t portfóliójára tűzni, mivel a Galaxy M53 5G elől venné el a piacot házon belül. Nyilván teórizálunk, elképzelhető, hogy más okok vannak a háttérben, hiszen cseppet se enyhült a kereslet/kínálat által keletkezett chipset gyártási probléma, még ha annyira nincs is az éterben ez a jelenség. Másrészről, a Galaxy A72 LTE változata se futott hosszú és látványos életciklust (értsd: míg a Galaxy A52 termékek közül úgy is van a választékban, hogy már itt a Galaxy A53 5G; addig a Galaxy A72 tavaly ősz tájt kifutott), illetve jelentősen elmaradtak az eladási mutatóik a Galaxy A71-étől, ami sokkal intenzívebben pörgött, főleg az életciklusának utolsó felében.

Lényegében leszögezhetjük, ahogy a Galaxy A42 se debütált Európában, úgy a Galaxy A73 se igazán fog. Halvány reménysugarat jelenthetne az, ha Németországban felcsapná fejét, hiszen, ami ott általában terítéken van, az hozzánk is eljut – persze akadnak kivételek, mint pl.: a Galaxy Book termékcsalád, vagy a Galaxy M52 5G

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.