Hatalmas potenciál rejlik a vezeték nélküli fülhallgatók szegmensében


„India lenyűgöző növekedése nélkül a globális TWS-piac hanyatlásba ment volna

mondta Ashweej Aithal, a Canalys elemzője.

Nem sűrűn van, hogy idézettel kezdek egy cikket, de a Canalys elemzésénél szemet szúrt Ashweej kijelentése. Sokszor lehet hallani, mekkora potenciál van a TWS szegmensben, azaz a vezeték nélküli fülhallgatókéban. Egyre elterjedtebb, hiszen a gyártók többsége száműzte a készülékekből a Jack-csatlakozást, a töltő bemenetbe pedig annyira nem elszokott a fülhallgatónak a bedugása – révén, hogy „miként fogom akkor tölteni a telefonomat” kényszerből szült dilemmából fakadóan. Indiában hatalmas növekedésről számolhatok be, ami jót tesz a piacnak, mert valahogy kompenzálja azt a hanyatlást, amelyet a tabletek berkében tapasztalhatunk.

Ha világ viszonylatban végzünk elemzést, akkor egyértelműen az Apple ülhet fel a trónra. Cirka 26-27%-os piaci arányával toronymagasan veri a mezőnyt – melynek eredményéhez a Beats jelenléte is szükséges, hiszen egy családként tekintünk rá. Tavaly, a második negyedévben a Samsungot a Xiaomi leszorította a dobogó legalsó fokára, azonban idén sikerült a reváns, fordítottak, melyhez kellett a Galaxy Buds2 árbarát stratégiája.

Fejlődés látszik, de van mit ledolgozni.
Forrás: Canalys

A dél-koreai gyártó a második negyedévben 5.8 millió terméket szállított le, melyek mellé a felvásárolt Harman kütyüket is értjük. Ezáltal majdnem 10% körüli piaci részesedést sikerült behúznia. Mint azt a kép alatt olvashattátok, van hova fejlődni, hiszen a cél, hogy a legnépszerűbb fülhallgató brand legyen. Nem feltétlenül az Apple-t kellene gyengíteniük piacvesztéssel, inkább a többi más gyártót, amelyek az „Others”-ben foglalnak helyet és lazán behúzzák a torta 48%-át.

A bevezetőben jeleztem, hogy India nélkül elmaradt volna a szegmens növekedése. A 2021 második negyedévéhez mérve 8,1%-ot jelent mindez, ha pedig csak a régióra vetítjük a számokat, akkor 55%-ról számolnak be a piackutatók. A legjelentősebb csökkentést Kínába tapasztalták, amely elősegíthettek a Xiaomi visszaesését.

A Samsungnak az USA mellett Indiára kell összpontosítania, ahol a boAt 47%-kal vezet, míg a második és harmadik helyen a Noise és az Oppo áll. Hármójuk elrugaszkodása példaértékű, ugyanis 219%-kal növekedett előbbi, míg utóbbiak 508%-kal és 583%-kal.

Világszinten csak Indiában növekedett a szegmens.
Forrás: Canalys

„Várhatóan a Samsung, a Xiaomi, az OPPO és mások saját TWS-kínálatukat használják majd az ökoszisztémájuk felhasználói élményének népszerűsítésére. Ezzel szeretnék javítani kilátásaikat a felső szegmensben; (..)”

mondta Cynthia Chen, a Canalys egy másik elemzője.

A TWS szegmens tehát mindenképpen arra épít, hogy általa mindenki megízlelhesse az adott brand nyújtotta ökosziszémát, amely ha beváltja a hozzáfűzőt reményeket, akkor készülék, illetve más okoskiegészítő fronton térhódítással és vásárlónyeréssel járhat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.