Kisokos: A részletekben rejlik a Galaxy Z Flip4 és Galaxy Z Fold4 varázsa


A legutóbbi Unpacked eseményen mutatkozott be a Galaxy Z Flip4 5G és a Galaxy Z Fold4 5G okostelefonok, amellyekkel a Samsung el akarja hozni a jelenbe a jövőt. A fejlesztőkre rengeteg teher nehezedett, hiszen új élményeket kellett a leendő felhasználóik elé tárni, ami véleményem szerint a kiforrottságban megmutatkozott. A dél-koreai tech-óriás szemlélete szerint, az az igazi és valódi innováció, amely olyan előnyöket kínál, melynek hatására a fogyasztók hétköznapi élete valamelyest átalakul.

Dr. Won-Joon Choi, a Samsung Electorincs egyik ügyvezető alelnöke egyik interjújában kitért arra, hogy nemcsak a mérnöki tudásuk összegyűjtésére helyezték az új foldable-öknél a hangsúlyt, hanem azokra a vásárlói visszajelzésekre is, amelyeket a három korábbi generációból érkeztek feléjük; amikor pedig utóbbiakkal foglalkoznak, legtöbbször túl kell lépniük a technológiai korlátaikon. A tervezés során három fő szempontra összpontosítottak:

  • a tartosság növelésére,
  • a maximális teljesítmény fenntartására,
  • illetve az egyensúly fenntartására az útközbeni kisebbképernyős és az optimalizált nagyképernyős közötti élményeknél
A Galaxy Z Fold4 zsanérszerekezete.

Muszáj volt a zsanérszerkezethez nyúlni!

A Z Flip esetében a felhasználók azt akarták, hogy a forma még kompaktabb legyen. Némiképp ugyanez a Z Fold terméknél is visszaköszön, hiszen a karcsúbb összehajtott kivitel által egy kényelmesebb fedlapi kijelzős egykezes móddal találkozhatnak a vásárlók.

Az igények kielégítése szempontjából újra kellett tervezniük a csuklópántját a foldable termékeknek. Teljesen, ami több előnnyel járt. Az egyik ilyen, hogy a vásárlók megkapták a várt igényeiket. Immáron a karcsúság, a könnyed egykezes felhasználás adott. A másik, hogy a gyártási folyamat felgyorsult abból fakadóan, hogy kevesebb alkatrésszel dolgoznak a zsanérjánál. A harmadik pedig, hogy a kevesebb alkatrész által az élettartam is hosszabbodik, hiszen csökken a meghibásodásnak a lehetősége. Szám értékben kifejezve: 60%-kal csökkentettek az alkatrészek számán.

Az összehajtható eszközöknél a súly kritikus fontosságú tényező. A Galaxy Z Fold4 esetében 8 grammot sikerült lefaragni a Galaxy Fold3-hoz, míg közel 20 grammot a Galaxy Z Fold2-höz képest. Ez a folyamatos finomátás részben a zsarnéknak, részben eddig a kijelzőnek köszönhető. Bizony, a kijelzőnek is, ugyanis átalakították a rétegek szerkezetét és anyagait, által 15%-kal könnyebb lett, mint az előző generáció; ezzel egyidejűleg 45%-kal ellenállóbb. Az újratervezett zsanérral kombinálva – amely 21%-kal könnyebb, mint a Galaxy Z Fold3-nál – érezhetővé válik a súlykülönbség.

Még inkább láthatatlan a képernyő alatti kamera.
Forrás: Tech2

Az UDC technológiát azért hozta létre a Samsung, hogy még zavartalanabb nagyképernyős felhasználói élményt nyújtsanak általa. Újra kellett konfigurálniuk a kamera tetején lévő pixeleket. A szubpixelek elrendezését klaszter típusúról szórt típusúra változtatták, növelve a rácsmintázat láthatóságát és javítva a szövegek olvashatóságát. Ezzel a csellel új szintre emelték a „kivágás nélküli” élményfaktort.

Zárószóként érdemes annyit még megjegyezni, hogy az Ultra Thin Glass elnevezésű belső kijelző egy roppant összetett anyag, amely az alapanyagtól a végtermékig számtalan lépésen megy keresztül. Talán, amiről kevesen tudnak az az, hogy még az emberi hajszálnál is vékonyabb üveglapról beszélhetünk, amikor felemlegetjük, amelyet mág políroznak is felhasználása előtt.

Ha tetszett az új rovatunk, akkor dobj rá egy megosztást!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.