A Samsung fejlesztői konferencián mutatja be a One UI 5 újításait


Minden esztendő októberében esedékes a Samsung fejlesztői konferenciája, vagy angolosabban a Samsung Developer Conference eseménynek a megtartása. Idén mára, azaz október 12-ére esik a San Francisco-i event, ahol két fő dologra mindenképpen oda kell figyelnünk: az egyik, az maga a One UI 5 felület által adott újítások, amelyek megkülönböztetik a dél-koreai vállalat készülékeit a többi Androidostól. A másik, hogy milyen irányba haladnak a tökéletes okosotthon felé, valamint az ökoszisztémát miként kívánják eladni a vásárlóknak. Gondolok itt a SmartThings és a Bixby által nyújtott újdonságokra, amelyekkel még mindig nagyon kis bázis van tisztába.

Az SDC2022 egyik kreatívja.
Forrás: Samsung

Az előadók listáját már meg lehet találni a Keynote aloldalon, ahol egyébként az esemény is élőben nézhető, majd visszanézhető. A 2022-es eventen az alábbi személyek prezentálnak:

  • Jonghee Han, Samsung Electronics társ-vezérigazgatója
  • Hyunjune Sebastian Seung, Samsung Electronics elnöke, és a Samsung kutatási részlegének vezetője
  • Yongjae Kim, Samsung Electronics szoftvermérnöki csoport vezetője
  • Sang Kim, Samsung Electronics egyik alelnöke, akihez részben a TizenTV platformjának sokszínűsítése kapcsolódik
  • Jaeyeon Jung, Samsung Electornics mobilkommunikációs üzletága által működtetett IoT részleg egyik vezetője.
  • Sally Hyesoon Jeong, Samsung Mobil Experience divíziójánal alelnöke, valamint kutatási és fejlesztési keretrendszerének vezetője.
  • Mark Benson, SmartThings Inc. egyik elnöke
  • Anil Yadav, Samsung Research America igazgatója, valamint a Bixby Labs észak-amerikai ágának vezetője.

A mai esemény már csak amiatt lesz kulcsfontosságú, hogy a One UI 5.0 bétateszt időszakát lezárhatja, hiszen a Galaxy S22-termékek esetében már negyedik bétafrissítés kerül kiadásra az elmúlt héten. Ezzel párhuzamosan szépen haladnak más készülékek tesztelésével is, mint pl.: a Galaxy A52-ével Indiában, ahol a második frissítés vált aktuálissá a napokban; vagy a Galaxy S21-ekével, ahol már a harmadiknál járnak Dél-Koreában és Angliában.

Pletykák szerint a rendezvényt követően válhat hivatalossá a végleges változata az Android 13 és a One UI 5.0 kombójának. Ez persze még nem azt jelenti, hogy tömegével indul el mindenki számára a frissítésnek az elérése, de jó eséllyel, még november előtt megkaphatják a Galaxy S22-esek, amelyekre szeptember elején rajtolt el a fejlesztések tesztelése.

Egy külön cikkben már foglalkoztunk azokkal a termékekkel, amelyekre 2023 előtt befuthat az update. Részünkről a gyorsaság másodlagos, cserébe nagyszerű, smoother stílusú animációkat szeretnénk viszontlátni, amelyet más gyártók is elirigyelhetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.