Mi történt a Samsung fejlesztői konferenciáján? – I. rész


Adós vagyok egy cikkel, ugyanis lassan két hete már annak, hogy a Samsung megtartotta az éves Samsung Developer Conference névre keresztelt fejlesztő konferenciáját, amely alapvetően előterjeszti a következő Android operációs rendszerének, valamint az arra épített One UI felületnek a debütálását. Azóta már ez befutott, hiszen a héten elstartolt a Galaxy S22 termékekre, viszont az ott elhangzott tények nem évültek el, így úgy gondoltam, hozok egy rövidebb összefoglalót az egy órás eventről.

A nyitóbeszédet JH Han követte el, aki a Samsung Electronics egyik vezérigazgatója. Elmondta, hogy a Samsung célja mindig is az volt, hogy a technológiai innováció révén könnyebb legyen az életünk. Természetesen folytatta, hogy ez az innováció inkább bonyolítja azt, de szerencsénkre a mérnökeik négy módszert (melyből hármat prezentál!) találtak annak megoldására, hogy könnyebb legyen mégis:

  1. a biztonság fontossága: azáltal, hogy rengeteg termék vesz minket körül, az adatvédelem minden eddiginél fontosabb. Az event alatt prezentálásra került a Knox következő szintre emelése, azaz a Knox Matrix. Ezt a metrikát úgy tervezték, hogy megvédje a többeszközös ökoszisztémát, beleértve a tévét, a hűtőszekrényt, a mosógépet és más egyebet.
  2. a SmartThings: a termékek integrálását és a zökkenőmentes élmény érdekét szolgálja. Immáron nem csak a saját (Samsung) termékeiket lehet felvenni, hanem más third party kütyüket is. Ez egy olyan potenciális szolgáltatás, amellyel rengeteg új ügyfelet nyertek az elmúlt években, hiszen az IoT forradalmát éljük.
  3. a Bixby: mióta piacra került, a Samsung eszközökön lévő Boost interfésszel fejlesztették, így a felhasználók általa vezérelhetik a tévét, az okostelefont, a robotporszívót, valamint a SmartThings-ben fellelhető csatlakoztatott eszközöket. Leleplezésre került a rendezvény alatt a Bixby Home Studio, amit tekinthetünk az ötletek és lehetőségek felfedezésének egy módjaként.

A nyitóbeszédet követően Jaeyeon Jung, a SmartThings-ről tartotta meg az első felvonást. Jaeyeon egyszerűen kezdte: ő ahol sokat tartózkodik, az az otthona. Ezért elhivatottak annak érdekében, hogy egyszerűbbé és okosabbá tegyék azt. A SmartThings által egyszerűbb és intuitívabb intelligens otthoni élményt szeretnének létrehozni; ahol az eszközök egyszerűen csak működnek anélkül, hogy Einsteinek lennénk. Fokozták az élményt azáltal, hogy több eszközt tettek elérhetővé, amelyek nem csak Wi-Fi, hanem Zigbee és Z-Wave szabványt is támogatnak. Az újítás viszont az, hogy 2022-ben integrálják melléjük a matter és a thread eszközöket is.

Nem csak több protokollt támogatnak, hanem több partnerrel tudnak együttműködni. Jung izgalmasnak véli az új partnerségeket, hiszen segíteni szeretnének abban, hogy megtalálják az emberek az ideális villanykörtéjüket vagy éppen intelligens csatlakozójukat. Immáron az új termékek beállítása gyerekjáték lett, ugyanis afféle pop-up módon felkínálja az applikáció a Galaxy Quick Pairnek köszönhetően, ha pedig hozzáadjuk a SmartThings-hez, a folyamat a háttérben „megcsinálódik”. Mindezt először Koreában vezetik be. Mindezzel szeretnék növelni az okosotthon élményt, amelyet tovább fokoznának a SmartThings Energy Service-zel, mellyel az egyes okoseszközök által energiát és pénzt takaríthatunk meg. Mint pl.: tudjuk optimalizálni a légkondi használatot nyáron. Vannak ezzel egyidejűleg más SmartThings szolgáltatások, mint pl.:

  • a SmartThings Cooking: ötleteket ad főzéshez
  • a SmartThings Find: megtalálhatjuk általa a termékeinket; már 200 milliónál több Galaxy termék van regisztrálva.
  • a SmartThings Energy: a már említett okoseszközöknél lévő energiatakarékosság
  • a SmartThings Clothing Care: ruhákhoz kapcsolódó szolgáltatás
  • a SmartThings Pet Care: házi kedvencekhez kapcsolódó szolgáltatás
  • a SmartThings Air: légkondihoz kapcsolódó szolgáltatás.

Külön kiemelte a Smart Lighting-ot, avagy okosizzókat. Annak érdekében, hogy otthonunkban mindig a legideálisabb fényviszonyok legyenek, együttműködésbe kezdtek: a Philips hue-vel, a nanoleaf-fel és a Cync-szel. A megfelelő fény, megfelelő hangulatot termet. Pl.: igazítani tudják a fényviszonyokat az éppen hallgatott zenéhez, vagy hogy a legtökéletesebben ébredj a reggeli fények segítségével; vagy éppen a filmhez, amit éppen nézel.

A Philips Hue Light-tal közösen a SmartThings Music Sync arról gondoskodik, hogy egy kattintással a hallgatott zenéhez hangulatot csinálj fények segítségével.

A cikk hamarosan folytatódik…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.